Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sutjeska i Arsenal na korak od finala Kupa Crne Gore

Nikšićka Sutjeska i tivatski Arsenal napravili su velike korake ka plasmanu u finale Kupa Crne Gore, pošto su danas u prvim mečevima polufinala pobijedili Dečić, odnosno Iskru iz Danilovgrada sa po 3:1.

Nikšićka Sutjeska i tivatski Arsenal napravili su velike korake ka plasmanu u finale Kupa Crne Gore, pošto su danas u prvim mečevima polufinala pobijedili Dečić, odnosno Iskru iz Danilovgrada sa po 3:1.

Sutjeska je u prvom polivremenu bila bolji rival i zasluženo vodila 1:0, golom Vuka Strikovića u 34. minutu nakon šuta sa ivice kaznenog prostora.

U drugom poluvremenu Dečić je bio nepšto bolji, ali nije bilo šansi i potom neočekivano penal za domaćina – Salihi je navodno napravio prekršaj nad Turćijem, a Konrad realizovao najstrožu kaznu za 2:0.

Nekada je dovoljno da na utakmici budete samo jedan minut i da vam bude puno srce, a ovog puta je bilo dovoljno da ono bude i prepuno zbog dva fenomenalna pogotka u samo 60 sekundi, po jedan na obje strane.

U 83. minutu Tuzani su smanjili na 2:1 – sjajan volej Camaja, nakon centaršuta Vucaja razgalilo je sve na stadionu Kraj Bistrice kojima je lijep fudbal na srcu.

I taman kada se činilo da će putovati kući sa pristojim porazom, stigao je treći gol domaćina koji su uzvratili istom mjerom.

Mladi Jovan Pajović je sa 20-ak metara već u sljedećoj akciji uputio pravi projektil na gol Dečičća i lopta se od stative odbila u mrežu za veliko slavlje fudbalera Sutjeske.

Mnogo razloga za slavlje imaju Tivćani, koji u prvoj sezoni u eliti u istoriji sanjaju evropske snove otvorenih očiju. Izabranici Radislava Dragićevića su treći u prvenstvu, a sada su i u predvorju finala Kupa – u oba slučaja, na korak od plasmana na evropsku scenu.

Ivan Bulatović se poigravao sa odbranom Iskre u prvom poluvremenu, postigao je dva sjajna gola i gotovo riješio dvomeč. Kada je Jasmin Muhović početkom nastavka plasirao loptu u mrežu za 0:3, Tivćani su mogli da otvore šampanjac, a tanku nadu Iskri vratio je Petar Pavlićević, koji je smanjio na 1:3.

Iskra igra očajno, posljednja je na tabeli i glavni kandidat za ispadanje, a utjehu nije pronašla ni u Kupu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve