Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Privedeno 25 osoba zbog incidenta u Budvi, povrijeđen policajac

Duel na budvanskom bazenu “Dragan Trifunović” nije odigran u predviđenom terminu zbog sukoba policije i navijača gostujućeg kluba

Budvanska policija je do sada privela 25 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira pred današnju utakmicu vaterpolo klubova Primorac iz Kotora i Partizan iz Beograda. U incidentu je povrijeđen jedan policajac, oštećen je sportski objekat u kom se nalazi bazen, kao i vozilo policije.

Foto: CdM

Kako je saopšteno iz Uprave policije, incident se dogodio oko 18.50 časova na bazenu “Dragan Trifunović” kada je oko 120 navijača vaterpolo kluba “Partizan” odbilo redovni detaljni pregled zaštitara koji su obezbjeđivali događaj.

Nekoliko desetina pristalica Partizana izazvali su nered, nakon čega je intervenisala policija izbacivši ih napolje.

Foto: CdM

“Osim toga, pokušali su nasilno da uđu u unutrašnjost objekta, te im je od strane budvanske policije izdato upozorenje, a na koje su se oglušili”, navode u policiji.

Kako dodaju, ta grupa navijača je udaljena sa bazena, nakon čega su kamenicama gađali objekat i oštetili ga, kao i službeno vozilo Uprave policije.

“Povrijeđen je jedan policijski službenik. U cilju uspostavljanja narušenog javnog reda i mira policija je upotrijebila zakonom predviđena sredstva prinude”, ističu u Upravi policije.

Sa događajem je upoznat nadležni državni tužilac.

“Policija preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju procesuiranja lica odgovornih za ovo narušavanje javnog reda i mira”, poručuju iz policije.


Susret regionalne A1 lige između Primorca i Partizana je zbog toga odložen i odigraće se sjutra bez prisustva publike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve