Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Sudije priznale greške iz finala Kupa kralja: Svjesni smo propusta, prihvatamo sve odluke

Barsa je nakon produžetka savladala Real 94:93, ali su duel obilježile greške arbitara - očigledan faul Entonija Rendolfa nad Krisom Singltonom i kada su sudije pokazale na silaznu putanju kod koša za pobjedu Anta Tomića, iako je lopta prvo dirala obruč. 

Španske sudije Huan Karlos Garsija, Migel Peres Peres i Himenes Truhiljo priznali su greške iz finala Kupa kralja koji je odigran u nedjelju između Real Madrida i Barselone.

Foto: As.com

Barsa je nakon produžetka savladala Real 94:93, ali su duel obilježile greške arbitara – očigledan faul Entonija Rendolfa nad Krisom Singltonom i kada su sudije pokazale na silaznu putanju kod koša za pobjedu Anta Tomića, iako je lopta prvo dirala obruč.

“Svjesni smo ozbiljni grešaka na kraju utakmice i prihvatićemo sve odluke koje ACB donese u vezi sa njima. Spremni smo da sa ACB nastavimo saradnju u stalnoj obuci tokom sezone za najbolje moguće suđenje. Maksimalno vjerujemo sudijski kolektiv. Sudije u ACB ligi su na najvišem tehničkom nivou na svijetu i to je međunarodno priznato na svim turnirima i prvenstvima na kojima učestvujemo, ali zbog toga nijesmo manje ljudi, pa griješimo. Greške pogađaju i nas i zato radimo svake nedjelje da bismo ih izbjegli”, stoji u saopštenju španskih arbitara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve