Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Suđić priredio prijem Vičeviću u čast njegovog ulaska u Kuću slavnih

Tom prilikom Suđić je kazao da mu je posebno zadovoljstvo i čast što može našem najtrofejnijem sportisti da čestita izuzetno svjetsko priznanje, kojim samo rijetki mogu da se pohvale

Povodom izbora u Kuću slavnih, danas je proslavljenog crnogorskog vaterpolistu Mirka Vičevića primio predsjednik SO Kotor Jovo Suđić i uručio mu grb Crne Gore.

Jovo Suđić, Mirko Vičević

Tom prilikom Suđić je kazao da mu je posebno zadovoljstvo i čast što može našem najtrofejnijem sportisti da čestita izuzetno svjetsko priznanje, kojim samo rijetki mogu da se pohvale.

Ovo je, kazao je predsjednik kotorskog parlamenta, posebno važno Crnoj Gori i vaterpolo gradu Kotoru, koje je Mirko sa velikim uspjehom prezentovao svjetskoj sportskoj javnosti. On je naglasio da priznanje koje je od svijeta dobio Vičević, još nije zaslužio niko drugi iz Crne Gore ali ni iz bivše Jugoslavije.

Vičević je zahvalio na lijepim riječima i naglasio koliko mu znači podrška koju dobija u svom gradu.

To je, kazao je proslavljeni vaterpolista svjetskog glasa, rijetko zadovoljstvo kada vam priznanje dolazi iz sredine u koju ste ponikli, iz rodnog grada koji je znao da prepozna i cijeni uspjehe svojih sugrađana.

„Ovo je drugo priznanje koje mi uručuje Jovo Suđić. Sada u ulozi predsjednika Skupštine kotorske opštine a 1987-te, kao predsjednik kotorske SOFKE dodijelio mi je nagradu za najboljeg sportistu Kotora“, kazao je Vičević.

Podsjetićemo da će svečanost povodom prijema u Kuću slavnih za vodene sportove biti organizovana na Floridi, krajem aprila naredne godine, u Fort Loderdejlu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve