Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sud odlučio: Semenja ne učestvuje na SP u Dohi

Vrhovni sud Švajcarske nije usvojio žalbu atletičarke iz Južne Afrike, koja se žalila na odluku Međunarodne atletske federacije (IAAF) koja ju je suspendovala zbog višeg nivoa testosterona nego što je dozvoljeno

Dvostruka olimpijska pobjednica Kaster Semenja neće braniti titulu u trci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi, koje je na rasporedu od 28. septembra do 6. oktobra.

Foto: Sport.blic.rs

Naime, Vrhovni sud Švajcarske nije usvojio žalbu atletičarke iz Južne Afrike, koja se žalila na odluku Međunarodne atletske federacije (IAAF) koja ju je suspendovala zbog višeg nivoa testosterona nego što je dozvoljeno.

“Razočarana sam što ću biti spriječena da branim teško stečenu titulu. Ali to me neće odvratiti od borbe za ljudska prava svih sportistkinja”, rekla je Semenja.

Podsjetimo, od Semenje je 2009. traženo da se podvrgne testovima kako bi se odredilo kojeg je pola, ali rezultati nikada nisu objavljeni.

Semenja je na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. osvojila zlatne medalje u trci na 800 metara, a u istoj disciplini bila je svjetski prvak u tri navrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve