Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Subotić: Doveo sam igrače koji imaju ljudske kvalitete

“Sreo sam se sa Draganom Bokanom i razgovarali smo o košarci nekih tri sata. Dopao mi se način na koji razmišlja o košarci, svidjela mi se ta njegova energija"

Iskusni stručnjak Slobodan Subotić je ovoga ljeta sjeo na klupu Budućnost Volija, a već u prvoj sezoni imaće velike izazove pred sozom.

Subotić, Foto: Eurohoops.net

Cilje je opet boriti se za trofej ABA lige, ali i dogurati što dalje u Evrokupu, kao i uzeti domaće trofeje u konkurenciji odličnog Mornara.

Subotić je u razgovoru za “Pobjedu” pričao o tome kako je prihvatio ponudu Budućnosti.

“Sreo sam se sa Draganom Bokanom i razgovarali smo o košarci nekih tri sata. Dopao mi se način na koji razmišlja o košarci, svidjela mi se ta njegova energija. U razgovoru prepoznate ljude sa energijom i bez. Dogovorili smo da se čujemo. Otišao sam na Rodos jer tamo Galis ima košarkaški Kamp. Nakon dva dana me je zvao i dogovorili smo se”, otkrio je Subotić.

Subotić na početku priprema, priznaje, je sam doveo pojačanja: Bamfort, Martin, Mejers, Vord, Kobs.

“Pratio sam prošlogodišnju ‘evroligašku’ Budućnost Voli. Ne želim da kritikujem ni trenere, ni igrače ali sam ove sezone nametnuo kriterij ume za stvaranje ekipe. Hoću igrače koji imaju kvalitete po učincima, statistikama, video-dokumentaciji, ali hoću igrače koji imaju i ljudske kvalitete. Koji će se prilagoditi meni, saigračima, publici i klubu u koji dolaze”, kazao je Subotić i dodao:

“Mislim da smo napravili radnu i konkurentnu ekipu. Vjerujem da će to prepoznati i publika. Dosadašnjim tokom priprema sam izuzetno zadovoljan. Svi vrhunski rade, svaki igrač u svakom trenutku. Očekujem “eksploziju” domaćih igrača koji su objektivno imali manje prostora u Evroligi prošle sezone zbog velikog broja stranaca. Oni su već autoriteti i u regionu i šire i vjerujem da će to potvrditi. Takođe očekujem dosta i od mlađih. Čeka nas nikada jača ABA liga i inspirativni Evrokup gdje se finalisti plasiraju u Evroligu. Očekujem dobru sezonu, dosta kvalitetnih utakmica, a naša strategija je korak po korak, ništa ne obećavamo ali vjerujemo u sebe”.

Subotić je kategoričan da je plasman reprezentacije Crne Gore na Mundobasket u Kini istorijski uspjeh kome se niko nije nadao prije početka kvalifikacija.

“Pojavljivanjem u Kini, napravljena je velika stvar za crnogorsku košarku. Stičemo iskustvo, promovišemo svoje ime na ovako velikom svjetskom takmičenju. Na najbolji način otvaramo puteve za buduće uspjehe crnogorske košarke”, zaključio je Slobodan Subotić.

Izvorpobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve