Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Studenti u Beogradu: Protiv favorita meč za dizanje forme

Studenti su u prošlom kolu na svom terenu savladali Zadar (94:78), upisali prvijenac u ABA ligi, i odmah se digli nakon teškog poraza na premijeri, u gostima od Mege (101:68)

Košarkaši SC Derbija imaju čast da budu prvi tim protiv kojeg će Partizan sa najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem, povratnikom na klupu ”crno-bijelih” nakon skoro tri decenije, igrati prvi zvanični meč kod kuće u ovoj sezoni.

I to u ”Štark areni”, gdje se zbog ove premijere očekuje veoma dobar odziv navijača Partizana, bez obzira na ime protivnika.

”Studenti” su u prošlom kolu na svom terenu savladali Zadar (94:78), upisali prvijenac u ABA ligi, i odmah se digli nakon teškog poraza na premijeri, u gostima od Mege (101:68).

Pobjeda protiv Zadrana je pokazala da SC Derbi ima “štofa” i za elitno regionalno takmičenje, a u kojoj mjeri može da se nosi i sa favoritima takmičenja, pokazaće večerašnji duel sa Partizanom (19 časova), koji je u prva dva kola u gostima savladao Split i Zadar.

– Za nas je ovo bitna utakmica kako bismo dizali formu. O Partizanu znamo sve, nema tu mnogo priče, jedan je od kandidata za osvajanje ABA lige. Nama je zadovoljstvo i jedva čekamo ovakvu utakmicu. Čujem da će biti i veliki broj gledalaca. Nadam se da ćemo da imamo pristup i stav kao na prethodnoj utakmici, da ćemo da igramo hrabro i da se borimo, te da napravimo sve da izgledamo što bolje, rekao je trener podgoričkog tima Andrej Žakelj.

Podgoričani su protiv Zadra popravili sve elemente u igri, posebno u napadu.

Meč protiv Partizana je lijepa prilika da u meču bez opterećenja i imperativa, s obzirom na snagu rivala, SC Derbi pokaže svoje mogućnosti i pokuša da namuči favorizovanog rivala..

– Protiv Zadra smo uspjeli da ostvarimo zlata vrijednu pobjedu. Partizan je, možda, trenutno i najjača ekipa u ligi. Ako usporimo njihovu tranziciju i budemo potpuno fokusirani u napadu, svedemo njihove bekove na što manji broj poena, mislim da imamo šansu da ostvarimo što bolji rezultat, kazao je Andrija Slavković, 21-godišnji košarkaš SC Derbija.

Obradović: Odigrali su zaista veoma dobro protiv Zadra

Željko Obradović, trener Partizana, ističe da je njegova ekipa ”imala veoma atipičnu sedmicu pred utakmicu protiv SC Derbija”.

– Par igrača je imalo određene probleme, ali je dobra stvar da smo, ipak, održali nivo treninga za koji mislim da je potreban da bismo odigrali dobru utakmicu. Igramo protiv tima koji je bio zaista veoma dobar protiv Zadra. Znamo i pretpostavljamo da možemo naći način da odigramo dobro i tu utakmicu. Kao što sam već i govorio, svaka ekipa u ABA ligi zaslužuje respekt. Tako ćemo prići i ovom meču, sa željom da nivo igre bude na makar malo bolji nego što je to bio slučaj u prve dvije utakmice, istakao je Obradović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve