Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Studenti se protiv Borca vraćaju na pobjednički kolosjek

U čuvenoj dvorani Leon Štukelj, gdje su i mnogi favoriti sezonama unazad znali da ostave mjeru neugodnim domaćinima, ekipa Andreja Žakelja nije pokazala sav svoji potencijal, koji znamo da posjeduju.

Košarkaši SC Derbija nakon serije dobrih igara koje su pratile i pobjede, doživjeli su poraz od Krke u Novom Mestu, zato “studenti” žele protiv Borca da se vrate na pobjednički kolosjek.

U čuvenoj dvorani “Leon Štukelj”, gdje su i mnogi favoriti sezonama unazad znali da ostave mjeru neugodnim domaćinima, ekipa Andreja Žakelja nije pokazala sav svoji potencijal, koji znamo da posjeduju.

Da nije baš sve “crno” potrudio se Boris Tišma. Sjajna rola super talentovanog košarkaša i 16 poena uz fenomenalne procente iz igre (što se u Leon Štukelju duplo vrednuje).

Studenti su imali vremena da se presaberu i da izađu borbeno na ekipu iz Čačka.

“Igramo protiv Borca koji je izgubio posljednja dva meča, imaju pobjedu manje nego mi. Dosta iskusna ekipa, imaju dosta dobrih šutera. Mi se nalazimo u dobroj formi, odigrali smo nešto slabije protiv Krke, ali nadam se da sa pravom borbom i energijom možemo doći do pobjede”, poručio je Tišma.

Gosti dolaze nakon dva vezana poraza. Izgubili su od Zadra u gostima, a onda i od prvog favorita ekipe Partizana u Čačku.

Ipak ekipa harizmatičnog trenera Marka Marinovića je ove godine odigrala dobre mečeve, pa su tako slavili protiv Mornara na gostovanju u Baru, kao i dobili ekipu Mege, uz tijesne poraze od Igokee i Cedevita Olimpije.

Ekipa je promijenjena u odnosu na prošlu sezonu, ali su nova pojačanja za sada pokazala da će u Čačku i dalje da se igra dobra košarka.

Prije svih odlične partije pruža američki košarkaš Hanter Hejl, kao Argentinac Lautaro Lopez.

Od domaćih snaga koje su pojačale klub ističu se Savo Lešić i Marko Pecarski.

“Opet igramo u svojoj dvorani, pa se nadam da ćemo pokazati energiju koja nam je potrebna da bi igrali, jer bez energije i borbe ne možemo, tako da se spremamo. Znamo ko je borac, imaju i oni vrlo vrlo iskusnu ekipu, traže i oni pobjedu, tako da sigurno nas čeka zahtjevna i fizički i psihički utakmica. Imaju dobre igrače, sa dobrim šutom i visoke. Moramo da igramo jaku odbranu, a u napadu pametno i nadamo se da će naša dvorana ostati pobjednička”, kaže trener Andrej Žakelj.

Dres Borca nosi i naš mladi reprezentativac Bojan Tomašević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve