Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Studenti se nadaju prvom velikom skalpu

SC Derbi je u prethodnih 10 kola upisao četiri pobjede i šest poraza, dok Cedevita Olimpija ima dva poraza, od kojih jedan u Podgorici protiv Budućnosti

Nakon mečeva i poraza od Crvene zvezde i Budućnost Volija, pred košarkašima SC Derbija je novo veliko decembarsko iskušenje, treće od ukupno pet sa ekipama iz vrha tabele koliko ih čeka do kraja godine – izabranici Andreja Žakelja od 17 sati u ,,Morači“ dočekuju Cedevita Olimpiju, sa željom da pokušaju da prvi put u sezoni sruše jednog favorita i uzmu veliki “skalp”.

,,Studenti“ su protiv Partizana, Crvene zvezde i Budućnosti odigrali po tri odlične četvrtine, ali im je uvijek falila jedna za konačan uspjeh. Podgoričani će do podviga pokušati da dođu protiv ekipe koja je u seriji od četiri pobjede, a u prethodnom kolu je srušila i Partizan…

“Čeka nas tim koji se poslije početka sezone kompletirao i već pokazao svoj kvalitet na meču protiv Partizana. U samom su vrhu ABA lige, igraju brzu, napadačku košarku, sa dosta većom rotacijom i dosta boljom odbranom. Moramo da odgovorimo fizički, sa više energije i pogotovo više fokusa nego na prošloj utakmici,” rekao je Žakelj.

SC Derbi je u prethodnih 10 kola upisao četiri pobjede i šest poraza, dok Cedevita Olimpija ima dva poraza, od kojih jedan u Podgorici protiv Budućnosti.

“Cedevita Olimpija ima, možda, i najbolji napadački potencijal u ABA ligi. Moramo pokušati da odgovorimo na njihovu veliku energiju i veliki broj šuteva za tri poena. Potrebno je pokušati da svedemo njihove bekove na što manji broj lakih šuteva. Razmišljamo najviše o nama i našoj igri. Uz veliku energiju i fokus očekujem da budemo što duže u egalu i da na kraju pokušamo da ostvarimo pobjedu,” rekao je Andrija Slavković, bek Podgoričana.

SC Derbi je izgubio oba prošlosezonska duela protiv Cedevita Olimpije, oba puta nakon jake borbe. U Ljubljani je bilo 88:78, a u ,,Morači“ 88:80.

Biće to i duel nekadašnjih saradnika u slovenačkoj Primorskoj, kada je Žakelj bio pomoćnik Jurici Golemcu.

“SC Derbi je veoma dobro organizovan tim sa mladim talentima i nekim iskusnim igračima koji su sa istim trenerom već dvije godine. U posljednja dva meča naši rivali su odlično odoljeli Crvenoj zvezdi i Budućnosti. Očekujemo veoma tešku utakmicu. Nijesmo u najboljem ritmu, sa malo treninga, ali dovoljno da krenemo na put sa samopouzdanjem, sa željom da damo sve od sebe, da se pobjedom vratimo u Ljubljanu,” rekao je trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve