Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Studenti dočekuju Krku: Pobjeda za korak bliže opstanku

Ako večeras u Morači pobijede i Krku, izabranici Andreja Žakelja će imati četiri pobjede više od slovenačkog tima, i tako steći lijepu, možda i odlučujuću, prednost u borbi za opstanak u odnosu na trenutno dva posljednjeplasirana tima u ABA ligi

Pobjedom kod kuće protiv Splita u pretprošlom kolu, košarkaši SC Derbija su stekli tri pobjede prednosti u odnosu na Splićane, uz bolji međusobni skor, s obzirom na to da su Podgoričani slavili i u Splitu.

Ako večeras u ”Morači” pobijede i Krku (20 časova), izabranici Andreja Žakelja će imati četiri pobjede više od slovenačkog tima, i tako steći lijepu, možda i odlučujuću, prednost u borbi za opstanak u odnosu na trenutno dva posljednjeplasirana tima u ABA ligi.

– Meč je bitan i za nas i za Krku. Odmorili smo poslije Cibone i normalno se spremali ove nedjelje. Imamo nekih problema sa povredama i bolestima, ali to nije alibi. Igramo kući i moramo da imamo bolju koncentraciju u odnosu na prošlu utakmicu. Pitanje energije se ne postavlja, i ako budemo na nivou na koji ja želim, i ako pripazimo na neke njihove pojedince koji su baš izvanredni ove sezone, mislim da moramo da očekujemo pobjedu. Sve ćemo napraviti da ”Morača” ostane neosvojiva protiv ekipa protiv kojih nam treba pobjeda – ističe trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Između mečeva sa Splitom i Krkom, Podgoričani su izgubili na gostovanju Ciboni (90:75), uz velike probleme u odbrani, koji su česti ove sezone, pogotovo u gostima. Za pobjedu protiv Krke taj segment mora da bude na većem nivou, kao i napad, koji je, ipak, jača strana ”studenata”.

Krka je dobila prvi međusobni duel u sezoni, u Novom Mestu, sa 87:70, u meču koji je odlučen već na poluvremenu (50:31).

– Očekujem da, prije svega, ispravimo nedostatke iz prošle utakmice sa njima. Ovo je jako bitna utakmica za njih i nas. Pobijedili su nas u Novom Mestu, gdje smo imali dosta grešaka, i proteklu sedmicu smo radili da sve to ispravimo – kaže mladi centar SC Derbija Tomislav Ivišić.

SC Derbi meč dočekuje sa skorom 6-10, Krka je na 3-13. Oba tima, međutim, ne briljiraju u posljednje vrijeme. Pobjeda protiv Splita je bila prva u posljednjih pet kola za Podgoričane, dok je Krka, interesantno, posljednju pobjedu upisala 30. oktobra, upravo protiv SC Derbija, nakon čega je izgubila svih 10 mečeva.

– Krka je ekipa koja se, prije svega, oslanja na šut za tri poena, tako da njihove šutere moramo da zatvorimo i spriječimo da imaju otvorene šuteve kao u prošloj utakmici. Moramo i da iskontrolišemo njihov skok u napadu, koji nas je ”ubio” u prošloj utakmici, i imali smo dosta problema sa tim. Oni su zasluženo pobijedili na svom terenu, tako da ovoga puta moramo sve te greška da ispravimo da bismo promijenili rezultat u Podgorici – zaključio je Tomislav Ivišić, koji je u Novom Mestu protiv Krke upisao po pet poena i skokova.

Damjanović: SC Derbi je karakterna i čvrsta ekipa

Trener Krke Dalibor Damjanović ističe da je za njegov tim ovo treći meč u pet dana.

– Tako da se prvenstveno bavimo sobom. Očekujem da će se momci na putu za Podgoricu odmoriti, regenerisati i imati dovoljno energije da pobijede u ovom meču na teškom gostovanju. SC Derbi igra veoma dobro ove sezone. Oni su karakterna i čvrsta ekipa i moraćemo da odgovorimo jednakom odlučnošću tokom cijelog meča. Predvodi ih Andrej Žakelj, poznati slovenački trener, ali imaju i dosta kvalitetnih pojedinaca, posebno svoje Amerikance i Kenana Kamenjaša, koji im je stub pod košem i u odbrani i u napadu. Očekuje nas teška utakmica, ali bićemo optimisti. Ali moraćemo da damo sve od sebe – rekao je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve