Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Studenti dočekuju Barsko zlato: Borba za lijep završetak godine

SC Derbi u Morači dočekuje Mornar (17 časova), u posljednjem meču za oba tima u kalendarskoj 2021. godini. Pred ovaj duel, SC Derbi ima skor 5-7, odnosno pobjedu više od Mornara (4-8)

Nakon duela Budućnosti i Mornara, te Budućnosti i SC Derbija, vrijeme je za treći i posljednji crnogorski derbi u ABA ligi u prvom dijelu regularnog toka regionalnog takmičenja.

SC Derbi u ”Morači” dočekuje Mornar (17 časova), u posljednjem meču za oba tima u kalendarskoj 2021. godini.

Pred ovaj duel, SC Derbi ima skor 5-7, odnosno pobjedu više od Mornara (4-8)…

SC Derbi je četiri od od pet pobjeda ostvario kod kuće, gdje je jedino do sada izgubio od Crvene zvezde.

– Očekuje nas tvrda i nimalo laka utakmica protiv Mornara. Iako su na početku sezone bili u rezultatskoj krizi, do ovog trenutka su uspjeli podići svoju formu i puno su ozbiljniji. Ipak, naš fokus je na nama, da što bolje uđemo u meč sa dobrim trčanjem i energijom. Uprkos porazu u prošlom kolu pokazali smo da smo ekipa sa karakterom i da možemo odigrati kvalitetan meč protiv svakog protivnika. Godi nam da igramo kod kuće i uz pravi pristup i dobru atmosferu imamo se čemu nadati – rekao je Kenan Kamenjaš.

”Studenti” su u posljednjih pet kola upisali samo jednu pobjedu, protiv Igokee, ali u izuzetno teškom rasporedu, sve sa ekipama iz vrha tabele (FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Igokea, Cedevita Olimpija).

– Igramo protiv tima koji igra iz kola u kolo sve bolje, tako da sigurno dolaze motivisani i sa dosta sampouzdanja. Teška je nedjelja iza nas, imamo određenih problema sa povredama, ali u subotu treba to da se zaboravi i da maksimalno budemo skoncentrisani na utakmicu. Moramo da energetski budemo na nivou posljednjih utakmica i da se borimo do kraja kako bi dostigli naš cilj – rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Za razliku od SC Derbija, Mornar Barsko zlato je upisao četiri pobjede u posljednjih šest mečeva i podigao nivo forme u odnosu na početak sezone, i šest poraza u prvih šest kola.

– Rezultati koji se ove sezone postižu u ABA ligi ukazuju na to da nijedna ekipa ne smije da se potcijeni. Ekipa SC Derbija je startovala odlično. To je tim koji ima pozamašno igračko iskustvo. Ključni igrači su tri vrlo kvalitetna američka košarkaša. Uz Pavlićevića i neke mlađe igrače, naš rival sigurno ima kvalitet koji je i dokazao dosadašnjim rezultatima. Mi smo nakon meča sa Partizanom imali dovoljno vremena da se spremimo kvalitetno za ovaj duel. Nadamo se da ćemo utakmicu dočekati sa daleko boljim zdravstvenim biltenom u odnosu na prethodne utakmice, što je za nas jako bitno. Već pet-šest kola mi igramo na daleko većem i boljem nivou nego na početku sezone i sa pravim sportskim optimizmom vjerujem u našu pobjedu – rekao je trener Barana Mihailo Pavićević, koji bi protiv SC Derbija trebao da računa i na oporavljenog američkog pleja Treja Luisa.

Na prethodnih pet gostovanja, Mornar je samo jednom slavio, protiv Zadra. U „Morači“ će pokušati da se dokopa drugog tijumfa na strani…

– Meč sa Derbijem je veoma važan za nas. Oni su pokazali u dosadašnjem toku sezone, naročito na domaćem terenu, da igraju dosta dobru košarku. Jasno je da nas ne očekuje lak meč, ali nadam se da ćemo biti maksimalno spremni i očekujem pobjedu – rekao je Vladimir Mihailović, bek Barana.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve