Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Streljaštvo: Favoriti opravdali očekivanja

Najbolje rezultate ostvarili su Ivona Bulatović (Centar PG) i Lazar Vujošević (Gorštak) koji su u disciplini vazdušni pištolj, u konkurenciji seniora, imali zapaženiih 564 i 568 krugova. U disciplini vazdušna puška seniori, favoriti Miloš Božović (Berane) sa 612, 7 i Anđela Miličković (Centar PG) sa 610,6 bodova su opravdali svoj status

Na strelištu Ljubović, poslije nekoliko mjeseci onlajn takmičenja, održalo se kolo nacionalnog Kupa.

Organizator i učesnici vodili su računa o propisanim mjerama za ponašanje u uslovima pandemije, pa je kompletan događaj protekao u najboljem redu. Koliko god da je ”virtuelni” princip bio koristan za kontinuitet rada, utisak je da je strijelcima prijalo neposredno nadmetanje i da su bili veoma raspoloženi za direktne okršaje.

Najbolje rezultate ostvarili su Ivona Bulatović (Centar PG) i Lazar Vujošević (Gorštak) koji su u disciplini vazdušni pištolj, u konkurenciji seniora, imali zapaženiih 564 i 568 krugova.

Ivona ove sezone dominira u svojoj konkurenciji, dok je Lazaru treći put da zablista, pa je očito da je cijele godine dobro radio i da mu je potrebna još samo ”fina ruka” da bude siguran i na preko 570 krugova. Od ostalih pištoljaša, spomenućemo još rezultate Zeljka Miličkovića (558) i Dušana Đukića (551) iz podgoričkog kluba Stara varoš.

U disciplini vazdušna puška seniori, favoriti Miloš Božović (Berane) sa 612, 7 i Anđela Miličković (Centar PG) sa 610,6 bodova su opravdali svoj status.

– Mišljenja smo da će povratak na standardni režim takmičenja najviše pogodovati upravo puškašima, jer ova izdanja, uključujući tu rezultate Darinke Bulatović, Nemanje Obradovića i Miljana Devića, pokazuju da im je “direktna borbaneophodna da se oštrina i takmičarski duh zadrže i podignu na viši nivo. Bili smo prijatno iznenađeni onim što su pokazali mlađi strijelci, Nemanja Šekarić (Centar PG) i Ksenija Jukić (Donje luge). Čini se da su početničke slabosti iza njih i da pokazuju potreban nivo koncentracije i stabilnosti, naveli su iz Streljačkog saveza.

Već od danas pred stručnim organima Saveza je zadatak da procijene da li su zadovoljeni svi uslovi da se održi prvenstvo Crne Gore standardnim vazdušnim oružjem, koje je i uvod u neuobičajeno kasni početak međunarodne sezone narednog mjeseca.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve