Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Streljaštvo: Cetinjanin potvrdio dominaciju

Jovica Marković (Gams – Cetinje) ponovno je bio nezaustavljiv i dokazao da mu ove godine nema ravnog. Nakon dobrog izdanja i pobjede u finalu Kupa, izvanrednog 18. mjesta na Evropskom prvenstvu i sjajnog 29. mjesta na Svjetskom kupu, pobjeda na državnom prvenstvu došla je kao logičan slijed i potvrda njegove najbolje sezone u karijeri

Posljednje takmičenje u domaćoj sezoni, ujedno i najvažnije u disciplini leteće mete, prvenstvo Crne Gore, održano je u Herceg Novom.

Jovica Marković (Gams – Cetinje) ponovno je bio nezaustavljiv i dokazao da mu ove godine nema ravnog.

Nakon dobrog izdanja i pobjede u finalu Kupa, izvanrednog 18. mjesta na Evropskom prvenstvu i sjajnog 29. mjesta na Svjetskom kupu, pobjeda na državnom prvenstvu došla je kao logičan slijed i potvrda njegove najbolje sezone u karijeri.

– Jovica je pokazao veliku ozbiljnost i napredak i u tehničkom i u taktičkom smislu. Mentalna stabilnost u ključnim trenucima i odmjeren pristup takmičenju glavni su pokazatelji da Marković marljivo radi i uvodi promjene u svoju sportsku rutinu koje daju sve bolje rezultate. Na prvenstvu je od samog početka kvalifikacija do kraja finala bio konkretan i efikasan, ne ostavljajući konkurentima priliku da se nametnu, a gledaocima da očekuju veću neizvjesnost. S respektabilnih 113 ,,golubova“ bio je najbolji u kvalifikacijama, a sa 41 pogotkom u finalu stigao je do zlata i postolja – saopštavaju iz Streljačkog saveza Crne Gore.

Najbolje raspoloženog rivala imao je u Nikoli Perišiću (Herceg Novi) koji se nakon godine pune pauza spreman vratio na strelište. U kvalifikacijama je bio solidan (103), da bi u finalu gotovo do samog kraja odolijevao Markoviću. Samo su mu malo pažnje u finišu i mrvica sreće nedostajali da bude neizvjesnije, ovako, završio je na drugom mjestu sa četiri pogotka zaostatka u odnosu na Markovića.

I treće i četvrto mjesto pripalo je predstavnicima Herceg Novog, Draganu Mrkajiću i Boru Krivokapiću. Obojica su se predstavili na dobar način, a naročito kod Krivokapića primijećena je želja za rezultatom i visok standard tokom cijelog trajanja takmičenja. Peto mjesto pripalo je Igoru Prenkiću (Gams – Cetinje) koji u posljednjih nekoliko nastupa pokazuje dobre rezultate i posvećenost. Najveće iznenađenje je šesto mjesto Iva Stanišića, koji nas je inače navikao na najbolja izdanja, rezultate i medalje.

Ekipno su najbolji bili predstavnici Herceg Novog, ispred Gamsa i tima Cetinja.

Domaća sezona završila se prvenstvom Crne Gore u trapu. Vremena za sumiranje utisaka i određivanje smjernica za dalje ima taman do starta nove sezone, koja počinje za mjesec takmičenjima u nacionalnom Kupu standardnim vazdušnim oružjem.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve