Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Stranka traži do Sava Miloševića da napusti klupu Partizana

Milošević je preuzeo prvi tim Partizana prije nedjelju dana, nakon što je klub zbog loših rezultata napustio dotadašnji trener Zoran Mirković

Zelena stranka pozvala je danas svog člana Sava Miloševića da podnese ostavku na mjesto trenera Fudbalskog kluba Partizan i na taj način pošalje poruku da fudbal u Srbiji mora da se vrati duhu i pravilima fer-pleja i zakona.

Foto: B92.net

Kako se navodi u saopštenju, Zelena stranka smatra da Milošević ne treba na sebe da preuzima odgovornost za zakulisne radnje koje Partizan i srpski fudbal “vuku u sve dublje blato korupcije”.

“Kao velika fudbalska i sportska legenda, Milošević ne treba svojim autoritetom da daje kredibilitet „grobarima“ srpskog fudbala i Partizana, koji godinama zarad lične koristi urušavaju sport u našoj zemlji, a kao član Zelene stranke treba i ličnim primjerom da pokaže naš odnos prema upropaštavanju fudbala u Srbiji”, kazao je predsednik te stranke i poslanik Goran Čabradi, prenosi “Sportski žurnal”.

Ta stranka je navela da političke stranke i sportisti među prvima moraju da se bore protiv anomalija koje sportske klubove pretvaraju u privatne firme koje mešetare i posluju u sivoj zoni.

“Naša obaveza, i obaveza vrhunskih sportista, što je Milošević nesumnjivo bio, i jeste, je da stanemo u odbranu vrijednosti, koje jedno društvo čine uređenim, a sport bi, u svojoj osnovi, trebalo da predstavlja vrhunsku društvenu vrednost”, navodi se u saopštenju te stranke.

Milošević je preuzeo prvi tim Partizana prije nedjelju dana, nakon što je klub zbog loših rezultata napustio dotadašnji trener Zoran Mirković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve