Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Stojkovićeve fraze pred meč protiv Danske

Umjesto da se u FSS zamisle kako je to Hrvatska godinama na svim velikim takmičenjima, a mlađe kategorije Srbije imaju dalekjo bolje rezultate, Stojković i dalje na konferencijama za medije prosipa mudrosti kakve alkoholičari obično izgovaraju nakon bunila.

Rezultati Srbije na takmičenjima i u kvalifikacijama nakon raspada SCG i ponašanje čelnika FSS, odnosno Crvene zvezde od 2006. godine do danas definitivno su raspršili sve dileme oko razloga neuspjeha jugoslovenskog i srpskog fudbala proteklih decenija.

Iza svih debakla Jugoslavije od 1963. godine do danas stajali su treneri i čelnici Crvene zvezde koji su svojim štetnim uticajima rušili reprezentacije koje su na nekim od prethodnih takmičenja imale kvalitet čak i da idu do kraja.

Jugoslavija je 1963. godine bila aktuelni olimpijski šampion, evropski vicešampion, i četvrta na Svjetskom prvenstvu u Čileu, a onda su FSJ i trajnu brigu o reprezentaciji preuzeli ljudi Crvene zvezde, prije svih grobar jugoslovenskog fudbala Miljan Miljanić, tako što su se rasporedili na sve ključne pozicije u fudbalskoj organizaciji i počeo je raspad sistema od kojeg se fudbal u Jugoslaviji nije oporavio nikad, a nije do danas ni u Srbiji.

Uoči večeašnjeg meča situacija je identična kao dacenijama unazad – slektor iz Crvene zvezde (Dragan Stojković), predsjednik i potprdsjednik saveza iz Crvene zvezde (Dragan Džajić i Branislav Nedimović) i generalni sekretar FSS iz Crvene zvezde (Jovan Šurbatović).

Priča Stojkovića kako je Srbija prvi put na Evropskom prvenstvu i kako je to veliki uspjeh, a decenijama su imali bolje rezultate od Hrvatske u mlađim kategorijama, pošto su na tim takmičenjima nekoliko puta bili evropski prvaci, a generacija koja je okosnica ovog tima je osvojila Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu prije devet godina, ali su je upropastili razni Šurbatović, Terzići, Stojkovići koji su imali zadatak da interes Crvene zvezde bude na prvom mjestu.

Tako su i na minulom Svjetskom prvenstvu i sada na Evropskom prvenstvu Stojkovićevi zadaci bili da igraju igrači sa spiska Aleksandra Vučića i Zvezdana Terzića, a ne najbolji…

Umjesto da se u FSS zamisle kako je to Hrvatska godinama na svim velikim takmičenjima, a mlađe kategorije Srbije imaju dalekjo bolje rezultate, Stojković i dalje na konferencijama za medije prosipa mudrosti kakve alkoholičari obično izgovaraju nakon bunila.

Pred meč sa Danskom Stojković je pričao o filingu, o raznim imaginarnim problemima, umjesto da kaže istinu, da ne vlada situacijom i da ne sastavlja tim u kojem je najvljeno da neće biti najboljeg igrača u prva dva meča u Njemačkoj Srbije Andrije Živkovića i zvanično najboljeg napadača Serije A, odnosno italijanske lige.

Umjesto njih u tim će favoriti Crvene zvezde, menadžerske svite i Aleksandra Vučića Samardžić i Jović, a neće biti ni Dušana Tadića, pošto će na teren fudbalski genije Ivan Ilić koji u karijeri nije odigrao ozbiljan fudbalski meč sa učinkom koji ima neki značaj.

Jedno je sigurno u slučaju poraza od Danske za sve će biti kriva srpska fudbalska javnost, nikako zvezdaška, a ukoliko se slučajno i pobijede Danci sve zasluge za “podvig” pripašće Aleksandru Vučiću koji je bio talija, zato što je momke ispratio sa aerodroma “Nikola Tesla”, upadom u avion prije poletanja iz Beograda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve