Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Štih: Bilo bi idealno da Federer osvoji Vimbldon i povuče se

39-godišnji Federer je osvajač 20 Gren slem trofeja, od čega je osam puta dolazio do naslova prvaka na najprestižnijem svjetskom turniru

Za tenis bi bilo odlično da Rodžer Federer osvoji ovogodišnji Vimbldon i nakon toga završi karijeru, kaže svojevremeno drugi reket planete Mihael Štih.

39-godišnji Federer je osvajač 20 Gren slem trofeja, od čega je osam puta dolazio do naslova prvaka na najprestižnijem svjetskom turniru.

– Jasno je da će u nekom trenutku završiti karijeru, mnogi su mislili da će se to dogoditi i prije pet godina. Mi na to ne utičemo, a ja bih volio da osvoji Vimbldon i da poslije finala kaže: ‘Znate šta, proveo sam se vrhunski, sad stajem’. Ne može se ništa bolje zamisliti, mislim da bi to bilo odlično za naš sport, izjavio je legendarni Štih, koji je 1991. osvojio Vimbldon senzacionalnim trijumfom nad Borisom Bekerom u finalu.

Federer se uskoro vraća na teren, nakon duže pauze zbog povrede.

– Nikada ga ne treba otpisivati jer on je nadaren igrač. Na Vimbldonu je i dalje kandidat za trofej – tamo on ima mentalu snagu, tamo najviše uživa, zaključio je Štih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve