Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Stefan Milošević: Potrudiću se da zaslužim mjesto u nacionalnom timu

Dvadesetdvogodišnji napadač se u januarskom prelaznom roku preselio u Belgiju, gdje iz kola u kolo potvrđuje kvalitet

Golgetersku seriju započeo je jesenas u Iskri, a nastavio tokom proljećne polusezone u dresu Vasland Beverena Stefan Milosević definitivno igra najbolji fudbal od početka karijere.

Foto: Cdm.me

Dvadesetdvogodišnji napadač se u januarskom prelaznom roku preselio u Belgiju, gdje iz kola u kolo potvrđuje kvalitet.

O tome svjedoči statistika korpulentni ofanzivac je na devet utakmica postigao šest golova u prvenstvu, te za kratko vrijeme postao prvi strijelac ekipe. Zablistao je u Liježu kada je protiv Standarda potpisao het-trik, a nakon toga pogodio je i mrežu Kortrijka, kao Sent Žiloa u prošlom kolu na asistenciju crnogorskog reprezentativca Aleksandra Boljevića.

“Za svakog napadača golovi su mjerilo. Podatak da sam se na dosadašnjih devet mečeva šest puta upisao u listu strijelaca, pokazuje koliko mi prij a belgijska liga. Za sada sam prezadovoljan. Na ličnom planu sve ide onako kako sam poželio”, rekao nam je Milošević, koji nastavlja: “Nijesam prošao pripreme sa klubom, nego sam se novim saigračima priključio tri dana pred nastavak šampionata. Negdje sam razmišljao kakav će biti period adaptacije. Srećom, to je trajalo kratko. Brzo sam se uklopio, počeo da igram, budem efikasan… Potrudiću se da nastavim u dobrom ritmu. Naravno, ovo je samo početak. Moram još mnogo da radim i da se dokazujem”, ističe snažni golgeter.

U prvom dijelu sezone za Iskru je dao devet golova i do prije dva dana bio vodeći strijelac Telekom 1. CFL. Dobre partije pomogle su mu da realizuje prvi ino transfer. U Belgiji je odmah pokazao daje igrač za veće domete…

“U Belgiji ima mnogo više prostora za igru, mnogo brže se igra, tempo je nevjerovatan. Igrači su tehničkotaktički mnogo bolji nego kod nas. Prija mi ovdašnji fudbal i vjerujem da ću u ovoj ligi još napredovati”, ističe Milošević.

Naš internacionalac je u pravoj formi, s tim što se to ne može reći za njegov tim. Vasland Beveren se, doduše, bori za Evropu kroz plej-of 2, ali nema realne šanse da izbori međunarodnu scenu.

“Imamo šansu za Evropu, ali mislim da je to sada dosta otežano jer smo u prve tri utakmice razigravanja izborili samo jedan bod, iako smo mogli, pa i zaslužili više. U pojedinim trenucima sreća nije bila na našoj strani. Svaki naš promašaj protivničke ekipe su kažnjavale surovo. To je fudbal, sitnice odlučuju ili si poražen ili pobjednik. Moj plan je da budem što efikasniji i dokažem da se na mene može najozbiljnije računati”, naglašava Milošević.

“Plavo-žuti” dres nosi još jedan Crnogorac. Aleksandar Boljević se odomaćio u Vasland Beverenu i mnogo je pomogao Miloševiću od dolaska u Belgiju. Aco mi je mnogo pomogao na svim poljima od kada sam došao.

“Znamo se još iz mlađih kategorija reprezentacije i sada smo nerazdvojni. Zahvalan sam mu na svemu što je učinio za mene”, kaže Milošević.

Boljević ima status A reprezentativca, a možda mu se uskoro u nacionalnom timu pridruži i saigrač iz kluba. Selektor Ljubiša Tumbaković je nedavno izjavio da prati Miloševića koji se nameće golovima.

“San svakog fudbalera je da igra za reprezentaciju. Potrudiću se da zaslužim poziv. Ukoliko on stigne, sigurno ću biti presrećan” zaključio je Milošević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve