Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Srđan Popović u Poljskoj: Uželio sam se velike odbojke i rada sa Igorom Kolakovićem

Popovićev odlazak u Poljsku je olakšao Aleksandar Tošković, bivši srednji bloker Budućnosti, koji, takođe, radi u Top voleju

Igor Kolaković je prošle sezone u poljskom Zavjerćeu prvi put u karijeri radio bez nekog od svojih dugogodišnjih i odabranih saradnika (Dragan Kobiljski, Srđan Popović).

– U martu prošle godine, kada sam trebao da odgovorim na ponudu, to je bio uslov, nijesam imao puno vremena da odlučujem. Ovaj klub je imao svoj stručni štab ovdje, koji je pod ugovorom, i nijesu htjeli da to mijenjaju. Ja sam insistirao da dovedem moje pomoćnike, ali mi nije udovoljeno, kazao je Kolaković krajem februara za Pobjedu.

Proslavljeni crnogorski odbojkaški trener nije dozvolio da i naredne sezone radi bez saradnika od povjerenja, pa je odlučio da u stručnom štabu poljskog tima ponovo bude njegov dugogodišnji pomoćnik iz Budućnosti, a onda i dvije i po godine u francuskom Kanu – Srđan Popović. Uprava Zavjerćea je samo aminovala želju svog prvog trenera…

– To je došlo neplanirano, nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Igor me zatekao sa pozivom, nijesam se nadao. Kad me pozvao, zamolio sam ga da mi da malo vremena da razmislim, s obzirom na to da imam svoj klub, a morao sam, naravno, da se konsultujem i sa porodicom, kaže za Pobjedu Srđan Popović, koji od 2016. godine vodi svoj klub Top volej, koji je počeo kao škola odbojke, za djevojčice i dječake.

Popovićev odlazak u Poljsku je olakšao Aleksandar Tošković, bivši srednji bloker Budućnosti, koji, takođe, radi u Top voleju.

– Tošković je veoma dobar momak, stručan, razgovarao sam sa njim, i pitao ga da li može na sebe da preuzme sve obaveze u klubu. On mi je potvrdno odgovorio, rekao da će mu biti zadovoljstvo, čak mi je rekao da obavezno idem, jer mi je to dobro za trenersko usavršavanje, pošto je liga u Poljskoj veoma jaka. Uz podršku porodice, to je bio jedini uslov da ja mogu da odem tamo. Miran sam, jer klub ostavljam u sigurnim rukama, znam da Tošković to neće raditi ništa gore nego ja, naprotiv. I do je sada uskakao i radio sa njima, tako da ga poznaju i neće biti nikakvih problema, sigurno.

Osim odlaska u jaku ligu, za Popovića je izazov da ponovo sarađuje sa Igorom Kolakovićem.

– Čast mi je i zadovoljstvo da ću ponovo moći da radim sa Igorom, sa njim ću mnogo više da napredujem, jer je on jedan od najboljih svjetskih trenera. A liga u Poljskoj je odlična, sigurno među dvije najjače u Evropi.

Popović priznaje da se uželio rada u seniorskom, profesionalnom klubu.

– Proteklih pet godina rad u mom klubu mi je bilo sjajno, rad sa djecom je neprocjenjiv. Ali kao i svaki sportista, volim da budem dio velike scene, a Poljska to jeste. Uželio sam se velike odbojke. Biću dio vrhunske klupske odbojke, gledaću najbolje svjetske igrače, i jedva čekam da počnem. Posebno što ću raditi opet sa Igorom, od koga sam naučio sve kao trener, od njega sam ”krao” znanje.

Ekipa Zavjerćea je prošle sezone bila sedma u ligaškom dijelu prvenstva, osma nakon plej-ofa, a igrala je polufinale Kupa Poljske. Kolakovićev tim iduće sezone želi rezultatski iskorak.

– Ekipa je značajno promijenjena, došao je Uroš Kovačević, zatim reprezentativac Argentine Konte, bivši poljski reprezentativac Konjarski, jedan iskusan Poljak na poziciji srednjeg blokera, te portugalski tehničar. Napravljena je kvalitetna ekipa. Međutim, tamo je svaka ekipa strašna. Po imenima je osam vrhunskih i možda četiri malo slabije. ali ne toliko da možeš 100 odsto da budeš siguran u pobjedu protiv njih. Tamo svako svakoga može da pobijedi, svaka utakmica će da bude pakao. Očekuje se povratak publike, a naš klub Zavjerće je poznat po vatrenim navijačima, koji žive za odbojku.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve