Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Sportski novinari iz Crne Gore zauzeli treće mjesto na prvenstvu jugoistočne Evrope

U finalu je Moldavija savladala Bugarsku sa 3-2, a na završnoj večeri biće proglašeni najbolji golman, strijelac i igrač turnira

Fudbalska reprezentacija Udruženja sportskih novinara Crne Gore osvojila je treće mjesto na prvenstvu jugoistočne Evrope održanom u mađarskom Šiofoku.

Foto: CDM

U polufinalnom duelu bolji od crnogorskih sportskih novinara bili su Bugari koji su već u prvom poluvremenu došli do tri gola viška, a dva minuta prije kraja za konačnih 3-1 pobrinuo se Perović. U bugarskom timu briljirao je Jočev koji je postigao dva izuzetno lijepa gola udarcima sa velike udaljenosti.

U utakmici za treće mjesto protiv domaćina, Crna Gora je odigrala kao i u polufinalu, jedno jako loše poluvrijeme i jedno jako dobro. Mađari su imali velikih 3-1 nakon prvih 15 minuta, da bi u drugom dijelu igre došlo do velikog preokreta, uz šest golova crnogorskih sportskih novinara za konačnih 7-3. Tri gola postigao je Perović, dva Ivanović, a po jednom su se upisali Krivokapić i Otašević.

”Mislim da je ovo dobar rezultat, ako pogledamo okolnosti, činjenicu da smo doputovali sa samo sedam igrača, na kvalitet rivala, tešku grupu i potrošnju koju smo imali prvog dana. Momci su dali to što su mogli u ovom trenutku, bilo je dobrih i loših momenata, ali bez mladih snaga, makar njih sedmorice koji nijesu mogli da nam pomognu, a redom su u najboljim fudbalskim godinama, ovo je više nego pristojan rezultat. Jedini smo savladali osvajača turnira, Moldaviju, ostavili pristojan utisak u svim mečevima, osim na startu turnira protiv Rumunije i vjerujem da su svi članovi delegacije dali svoj doprinos da nastavimo niz dobrih rezultata na ovim turnirima. Mađari su bili odlični domaćini, a u Šiofoku smo napravili i preliminarni dogovor da preuzmemo domaćinstvo za narednu godinu, pa eto prilike da se nametnemo u punom sastavu na domaćem terenu i ponovimo uspjeh iz Kukljice kada smo bili šampioni”, rekao je na kraju turnira selektor Vlado Perović.

U finalu je Moldavija savladala Bugarsku sa 3-2, a na završnoj večeri biće proglašeni najbolji golman, strijelac i igrač turnira.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve