Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Sportska događanja i dalje u tišini: Sve je dozvoljeno, osim da navijači uživo gledaju utakmice

Čini se da poslije više od godinu pakla u našoj zernlji sve polako počinje da bude kao ranije, osim što sportske priredbe i dalje izgledaju sumorno bez navijača na tribinima

Zvanično od juče se nijedna crnogorska opština ne nalazi u ”crvenoj zoni” kada je u pitanju broj inficiranih novim korona virusom. Epidemija polako jenjava, a život se vraća u normalu.

Tržni centri su krcati, kafići takođe, baš kao i ulice, trgovi, parkovi… Dozvoljena je publika (do 50 prisutnih) napozorišnim predstavama, koncertima klasični muzike i to je sjajna stvar, jer život bez kulture i nije neki život. Nisu dozvoljena vjerska masovna okupljanja, ali po navici nadležni na njih uvijek zažmure.

Čini se da poslije više od godinu pakla u našoj zernlji sve polako počinje da bude kao ranije, osim što sportske priredbe i dalje izgledaju sumorno bez navijača na tribinima.

Naravno, svi koji kažu da tribine u Crnoj Gori često nisu bile pune ni prije epidemije, biće u pravu, ali i ti koji su redovno dolazili na fudbal, košarku, rukomet i vaterpolo činili su sve događaje mnogo ljepšim. Uz sve to dosta je i utakmica kod nas za koje se zna da bi bile magnet za navijače. Upravo ovaj maj donio je nekoliko događaja koji su stvoreni za spektakl, a izgledaju previše tužno bez huka sa tribina.

Prije svih, crnogorsko polufinale ABA lige između Budućnosti i Mornara, koje bi vjerovatno bilo nezaboravan spektakl da je određeni broj ljudi sa tribina mogao da mu da ritam.

Naša fudbalska liga nikada nije mogla da se pohvali značajnom posjetom, ali fudbaleri Budućnosti ili Dečića zaslužili su da fenomenalne sezone proslave pred svojim navijačima.

Skoro deset godina crnogorski vaterpolo je čekao dramu u domaćim okvirima, prave derbije ovih dana je sve to dobio i to u duelima dva naša najveća kluba, dva velika rivala, ali umjesto pjesme navijača Primorca i Jadrana na bazenima je muk.

Rukometaši Crne Gore prije nekoliko dana obezbijedili su plasman na Evropsko prvenstvo, bilo je teško, a svi dobro znaju koliko bi lakše ”lavovi” letjeli da su imali navijače iza sebe. A zna to i moćna Švedska, koja je prvi put slavila u našoj zemlji.

Ipak, od petka do petka, od jednih do drugih mjera, dosta toga se mijenjalo, ali pitanje povratka navijača niko nijednom nije pomenuo, ačakkadaje i Institutu za javno zdravlje postavljeno pitanje vezano za ovu temu, kao što su uradile Dnevne novine, od druge strane nismo dobili čak ni odgovor.

Ono što je bitno, niko ne očekuje da se odmah dozvole krcate tribine, ali logika kaže da je lakše poštovati sve mjere IJZCG sa određenim brojem navijača u SC ”Morača” koji ima kapacitet šest hiljada ili na stadionu ”pod Goricom” od desetak hiljada mjesta, nego na malom prostoru kakav su kafići.

Za neke događaje već je kasno, ali do kraja sezone ima još mnogo toga da se odigra za početak IJZCG bi mogao bar da počne da razmišlja o povratku navijača, jer u zemljama u koj ima su čak i mnogo strožije mjere već polako otvaraju kapije navijačima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve