Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Sporazumni raskid ugovora: Bandović napustio Tajland

Crnogorski trener jutros je sporazumno raskinuo saradnju sa tajlandskim klubom nakon poraza na domaćem terenu od Nakon Račašime (2:1) u utakmici devetog kola prvenstva. Pandemija korona virusa izazvala je velike probleme u fudbalu u ovoj azijskoj zemlji, a to nije mimoišlo ni Buriram koji nema rezulate na nivou prethodnih sezona kada je bio u vrhu

Nikšićanin Božidar Bandović napustio je klupu Buriram junajteda, saznaje Arena.

Bandović, Foto: Pobjeda.me

Crnogorski trener jutros je sporazumno raskinuo saradnju sa tajlandskim klubom nakon poraza na domaćem terenu od Nakon Račašime (2:1) u utakmici devetog kola prvenstva.

Pandemija korona virusa izazvala je velike probleme u fudbalu u ovoj azijskoj zemlji, a to nije mimoišlo ni Buriram koji nema rezulate na nivou prethodnih sezona kada je bio u vrhu.

,,Plaviˮ poslije osam odigranih mečeva zauzimaju deseto mjesto, sa tri pobjede i četiri poraza, uz gol razliku 11:9.

Nije to zadovoljavalo nijednu stranu i Bandović je, bez obzira na važeći ugovor do ljeta, predložio rukovodstvu da se dvije strane raziđu pod određenim finansijskim uslovima. Uprava je to prihvatila.

Iskusni strateg je ostavio dubog trag na Tajlandu, konkretno u Buriramu sa kojim je osvojio dvije titule, uz rekord po broju osvojenih bodova u prvenstvu.

Bio je na pragu i trećeg šampionskog pehara, ali je bez njega ostao šokantno – u posljednjem kolu kada je njegov tim kiksao protiv autsajdera, te dozvolio prvom pratiocu da ga prestigne.

Bandović je imao zapažene rezultate i u Azijskoj ligi šampiona, a dva puta je poražen u finalu nacionalnog Kupa.

Predvodio je Buriram od 2017. godine i jedan je od najdugovječnijih trenera tog kluba koji je poznat po tome da često mijenja kormilare.

Bandović je prethodno bio u Sisaketu i Polis Teru, a Buriram je, doduše svega par mjeseci, vodio i u prvom mandatu – 2014. godine.

Radio je i u Bakuu, te grčkoj Larisi i Kerkiri, a prije desetak godina bio je šef stručnog štaba velikana kakav je Olimpijakos iz Pireja.

Kao igrač je ponikao u nikšićkoj Sutjesci, nosio je dres Crvene zvezde, a potom se njegova karijera vezala za Grčku, gdje je nastupao za Etnikos, Paniliakos, Olimpijakos, PAOK i Etnikos.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve