Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Splitske vlasti prekrečile mural Jugoplastici; Rađa: Gadite mi se, jadnici neostvareni

Jugoplastika je tri godine zaredom osvajala titulu šampiona Evrope (1988/1989, 1989/1990, 1990/1991), a Rađa je bio član tima u dva od tri pohoda na vrh Starog kontinenta

Po nalogu splitskih gradskih vlasti, u petak ujutru su komunalni redari prekrečili mural posvećen slavnoj generaciji Jugoplastike.

Foto: Jutarnji.hr

Nema tačne informacije zašto je prebrisan mural koji je podsjećao sve Splićane na slavne košarkaške dane, i građani ovog grada traže odgovor.

Dino Rađa je bio član čuvene generacije koja je osvojila tri evropske titule i povodom ovakve odluke vlasti u Splitu nije bio mnogo rječit.

Legendarni hrvatski košarkaš oglasio se putem Fejsbuka o ovoj situaciji.

“Sramota! Gadite mi se, jadnici neostvareni, koji nikad u životu nijeste ništa napravili. Najveći uspjeh vam je podizanje članske karte neke stranke. Jedino što znate to je prodavanje crvene i crne magle, da prikrijete svoja sr**a. Ne smeta vam što Dom omladine nije dovršen već 40 godina, ne smeta vam stadion i bazeni koji se raspadaju, ne smeta vam ”metro” što vozi jednog i po čovjeka dnevno, ne smeta vam što treba sat vremena za prolaz kroz luku, ne smeta vam što 20 godina ne možete da spojite Trogir i Omiš, ne smeta vam nedovršena Arena već desetak godina, ne smeta vam Marjan koji ste nemarom devastirali… Ali smeta vam najveći sportski uspjeh u istoriji grada”, napisao je Rađa.

“Niste zaslužili da vam iko dođe na proslavu. Ja prvi ne bih došao da nije Bože, Srete, Sobina i onih nekoliko hiljada istinskih ljubitelja koji ce doći u nedjelju u dvoranu da pozdrave ekipu. Bljak”, dodao je Rađa, prenio je B92.net.

Jugoplastika je tri godine zaredom osvajala titulu šampiona Evrope (1988/1989, 1989/1990, 1990/1991), a Rađa je bio član tima u dva od tri pohoda na vrh Starog kontinenta

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve