Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Spisak: Povratak Ćulafića, Vukašinovića i Božidara Ćuka, Radonić se oprostio

U odnosu na majske kvalifikacije, koje su ''crveni'' uspješno odradili osvajanjem prvog mjesta u grupi sa Grčkom, Azerbejdžanom i Gruzijom, ''nova'' imena su Miloš Ćulafić, Marko Vukašinović i Božidar Ćuk, inače standardni reprezentativci, koji su kvalifikacije propustili zbog umora, odnosno povrede

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić objavio je spisak od 19 igrača za pripreme nacionalnog tima za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Na spisku su tehničari Rajko Strugar, Danilo Dubak, Rastko Milenković, primači servisa Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Ivan Zvicer, Marko Vukašinović, Nemanja Peruničić, Božidar Ćuk, srednji blokeri Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blažo Milić, Matija Ćinćur, korektori Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Bojan Strugar, te libera Nikola Lakčević i Miloš Kosović.

U odnosu na majske kvalifikacije, koje su ”crveni” uspješno odradili osvajanjem prvog mjesta u grupi sa Grčkom, Azerbejdžanom i Gruzijom, ”nova” imena su Miloš Ćulafić, Marko Vukašinović i Božidar Ćuk, inače standardni reprezentativci, koji su kvalifikacije propustili zbog umora, odnosno povrede.

U konkurenciji za EP neće biti drugog tehničara, Nikole Radonića (bio je dio ekipe koja je debitovala na EP prije tri godine), koji je, kako je saopšteno iz OSCG, ”odlučio da završi reprezentativnu karijeru”.

Zbog toga je šansu da se nametne dobio talenat iz budvanskog Mediterana, Rastko Milenković.

I stručni štab ”crvenih” je “okrnjen”, jer zbog obaveza u klubovima Bašić ne može da računa na prvog pomoćnika Srđana Popovića i statističara, Turčina Ajkuta Ajdina, koji su dugogodišnji članovi stručnog štaba.

U stručnom štabu Veljka Bašića su pomoćni treneri Darko Prebiračević i Balša Radulović, specijalista za fizičku pripremu Vladimir Živanović, statističar Pavle Matić, doktor reprezentacije Miroslav Kezunović, tim menadžer Nikola Kažić, te fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović.

Crnogorski odbojkaši će drugi put uzastopno nastupiti na Evropskom prvenstvu, nakon što su debitantski nastup prije dvije godine u Holandiji završili u grupnoj fazi sa dvije pobjede, a set ih je dijeli od plasmana u osminu finala.

Ovog puta Crna Gora će igrati u grupi B u češkoj Ostravi, a rivali našeg time biće Bugarska (3. septembar, 17.15 časova), Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova). Četiri prvoplasirane će izboriti plasman u osminu finala.

Evropski šampionat počinje 1. septembra, kada startuju grupe C i D, dan kasnije počinje takmičenje u grupi A, dok utakmice u grupi B startuju 3. septembra.

Grupa u kojoj je naša selekcija u osmini finala se ukršta sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija.

Utakmice osmine finala i četvrtfinala našeg dijela kostura takođe će se igrati u Ostravi.

Drugi dio kostura igraće osminu finala i četvrtfinale u poljskom gradu Gdanjsku.

Polufinalni mečevi i utakmice za medalje odigraće se takođe u Poljskoj, ali u Katovicama. Finale i meč za treće mjesto na programu su 19. septembra.

Okupljanje 24. jula u Podgorici

Kako je saopšteno iz OSCG, reprezentativci će se okupiti 24. jula u Podgorici, kada će obaviti ljekarske preglede i PCR testiranje, a dan kasnije putuju za Pljevlja, gdje će ostati do 6. avgusta.

Po povratku iz Pljevalja, crnogorski odbojkaši će sa radom nastaviti u glavnom gradu Crne Gore, u kompleksu hotela ”Voco”.

Od 19. do 21. avgusta Crna Gora će igrati na turniru u Skoplju, a od 22. do 27. avgusta Bašićevi puleni imaće sparing treninge i utakmice sa poljskim Zavjerćeom, koji sa klupe vodi proslavljeni crnogorski trener Igor Kolaković, kome će u narednoj sezoni pomoćnik biti Srđan Popović, njegov bivši dugogodišnji saradnik iz Budućnosti i francuskog Kana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve