Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Spektakl u Rimu: Đoković savladao Cicipasa u gladijatorskom meču i plasirao se u polufinale

Đoković je slavio 4:6, 7:5, 7:5 i nastavio put ka odbrani titule u glavnom gradu Italije

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu nakon sjajnog meča, preokreta i pobjede nad Stefanosom Cicipasom.

Đoković je slavio 4:6, 7:5, 7:5 i nastavio put ka odbrani titule u glavnom gradu Italije.

Meč je danas nastavljen, nakon što je juče bio prekinut zbog kiše. U trenutku prekida bilo je 6:4, 2:1 (uz brejk prednosti) za Cicipasa, ali je Đoković bolje djelovao na terenu na početku današnjeg nastavka. U osmom gemu je iskoristio petu brejk loptu, potom u narednom gemu na svom servisu spasao tri brejk lopte, da bi u 12. gemu uspio da slomi upornog Grka i izjednači u setovima.

Djelovalo je tada da će Đoković lako izaći na kraj sa rivalom, ali se Cicipas nije predavao. U trećem gemu trećeg seta pravi još jedan brejk, ali Đoković uzvraća u šestom. U tom trenutku rezultat je 3:3 i ušlo se u drugi dio trećeg seta, koji je bio dramatičan. Prvo u devetom gemu Cicipas pravi brejk, potom u narednom gemu servira za meč, ali ne uspijeva da pobijedi.

Đoković je još jednom potvrdio da je u teškim trenucima najbolji teniser na planeti, uspio je da se izvuče iz nezgodne situacije, vezao tri gema i režirao veliki preokret u jednom spektakularnom meču.

Đoković ostaje na truniru na kojem brani titulu, a protivnik u polufinalu biće mu bolji iz duela u kojem se sastaju Lorenco Sonego i Andrej Rubljov.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve