Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Spektakl u najavi: Okršaj Barselone i Bajerna za prekid posta u Evropi

Barselona i Bajern su petostruki prvaci Evrope, oba kluba su po rekordni 18. put u četvtfinalu, ali nijedan od njih nije skoro podigao trofej. Španski tim je posljednji trofej osvojio 2015. godine, a Bajern 2013

Dva bivša šampiona Evrope, Barselona i Bajern iz Minhena, sastaće se večeras u četvrtfinalu fudbalske Lige šampiona i boriće se kako bi prekinuli post u Evropi.

Mesi i Levandovski, Foto: Sportco.io

Barselona i Bajern su petostruki prvaci Evrope, oba kluba su po rekordni 18. put u četvtfinalu, ali nijedan od njih nije skoro podigao trofej. Španski tim je posljednji trofej osvojio 2015. godine, a Bajern 2013.

“Na tri utakmice smo od osvajanja Lige šampiona. Neće biti lako, ali imamo ono što je potrebno za uspjeh. Znamo da smo blizu. Moramo da se potrudimo da se u potpunosti fokusiramo na ovaj meč”, rekao je napadač Barselone Antoan Grizman.

Bajern i Barselona su jedini klubovi među najboljih osam koji su osvajali Ligu šampiona. Još je jedino Atletiko Madrid stigao do finala.

Ovo će biti prvi duel dva tima u Ligi šampiona od 2015. godine kada je Barselona eliminisala Bajern u polufinalu. Oni su se, takođe, sreli u polufinalu kada je Bajern posljednji put podigao trofej 2013. godine. Njemački tim je tada slavio ukupnim rezultatom 7:0.

Nijedan tim nema više pobjeda nad Barselonom od Bajerna u Ligi šampiona, pet u osam mečeva. Njemački tim je u nizu od osam pobjeda u ovosezonskom evropskom takmičenju.

“Prvo, ne igra Bajern protiv Mesija, već protiv Barselone, a tamo ima i drugih igrača, Pikea, Suareza, Ter Štegena, Grizmana. Sve su to vrhunski igrači nevjerovatnog kvaliteta. Ali da, razmišljali smo i o tome kako ćemo da zaustavimo Mesija mada o tome neću javno. Moramo da igramo kao tim i da budemo pametni. Moramo da ga pritisnemo i da dobijamo jedan na jedan duele”, kazao je trener Bajerna Hans Flik.

Utakmica Barselona – Bajern Minhen igra se večeras od 21.00.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve