Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Spektakl u Mančesteru – Siti i Real u borbi za finale Lige šampiona

Siti je u osmini finala eliminisao lisabonski Sporting, a potom dobio rat sa Atletiko Madridom

Pep Gvardiola je sa Mančester sitijem osvojio sve u Engleskoj, ali još nije uspio da ostvari najveći san kluba sa ,,Etihada“ i donese trofej Lige šampiona.

Najbliži je bio prošle sezone kada su ,,građani“ poraženi u finalu, a i ove mu se pruža šansa da odvede tim do najvećeg meča klupskog fudbala. Na tom putu stoji mu Real Madrid, koji je ,,ušati“ trofej osvajao čak 13 puta.

– Moji ciljevi nikada neće biti zaokruženi jer uvijek imam drugi san da dosanjam. U klubu odlučujemo zajedno – da li je nešto bilo dobro, loše i da li su ciljevi ispunjeni. Ako ne, idemo ponovo. Možda će tu biti neki drugi igrači, ali druge stvari se ne mijenjaju. Radimo najbolje što možemo, dajemo timu odgovore koji su potrebni. Imamo motiv, možemo da pobijedimo rivala kakav je Real ako budemo pravi tim – rekao je Gvardiola.

Siti je u osmini finala eliminisao lisabonski Sporting, a potom dobio rat sa Atletiko Madridom.

– Ukoliko budemo igrali kao u drugom poluvremenu revanša s Atletikom, nećemo imati šanse – upozorio je Pep.

– U svakom slučaju, kada sezona u Ligi šampiona počne, da ti neko kaže doguraćeš do polufinala, odmah bi prihvatio. Uvijek je teško. U grupi smo pobijedili u svim utakmicama, zadovoljan sam. Ali sada smo tu da budemo fokusirani samo na meč sa Realom. Neću reći da sezona nije bila dobra ako se ne plasiramo u finale. Veoma poštujem i moje igrače i rivala.

Sitijeva sezona mogla bi da bude savršena, budući i da je prvi u Premijer ligi.

Nema sumnje da bi ,,građani“ lako preboljeli eventualni gubitak šampionske trke od Liverpula ukoliko bi se domogli trofeja u elitnom takmičenju.

– Realnost je takva da smo tu već deset godina, da se borimo u Ligi šampiona. Uvijek je dobar osjećaj kada se nađeš među najboljim klubovima. Moramo da odigramo dva odlična meča i mislim da to možemo. Ne treba ni da ponavljam koliko poštujemo Real. Neću da kažem da ne bi bilo lijepo da se nađemo u finalu kao Real, kao Bajern, kao Liverpul i da pobijedimo kao što su to oni radili. Ali isto tako ne potcenjujem ni značaj toga što smo stigli do ova dva meča – rekao je Gvardiola.

Real Madrid prošao je ,,sito i rešeto“ na putu do polufinala. Eliminisao je Pari Sen Žermen nakon što je u ukupnom skoru gubio 2:0, a potom detronizovao Čelzi iako je u revanšu gubio 3:0.

– Istorija Real Madrida u ovom takmičenju znači mnogo za nas, više nego za naše protivnike. Ta istorija pomaže našim igračima da osjete težinu ovog dresa i taj teret je pozitivan. Nošenje ovog dresa nosi pozitivnu odgovornost – kazao je trener Karlo Anćeloti.

– Dvije ekipe za koje niko nije mislio da će ući u polufinale su Viljareal i Real Madrid. Srećni smo što ovdje, Real će se uvijek boriti do kraja.

Proslavljeni strateg smatra da pitanje finaliste neće biti odlučeno na ,,Etihadu“.

– Odluka će pasti na ,,Bernabeuu“. Pritisak je sličan, za nas plasman u polufinale ne predstavlja uspjeh. Naš cilj je da dođemo do finala, a kad se Real Madrid plasira u finale obično su veće šanse da osvoji trofej – naveo je Anćeloti, čiji tim je na pragu trofeja u španskoj La Ligi.

– Čeka nas fantastičan protivnik, ali navikli smo na to jer smo imali nekoliko teških utakmica u ovom izdanju Lige šampiona. Borili smo se i stvari su išle prilično dobro. Borićemo se i sada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve