Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Spasojević: Žao mi je što nema više Crnogoraca u Indoneziji

Nekadašnji mladi crnogorski reprezentativac, koji već punu deceniju nastupa u Indoneziji, gdje je stekao nevjerovatnu slavu, ponovo je u žiži javnosti. Iako je baš ova azijska zemlja imala možda i najdužu pauzu u fudbalu zbog pandemije koronavirusa, povratkom fudbala, vratio se i Spasogol u punom sjaju

”Ovaj čovjek je neuništiv” – dobro poznata rečenica iz kultnog filma ”Ko to tamo peva”, možda najbolje opisuje Iliju Spasojevića.

Nekadašnji mladi crnogorski reprezentativac, koji već punu deceniju nastupa u Indoneziji, gdje je stekao nevjerovatnu slavu, ponovo je u žiži javnosti.

Iako je baš ova azijska zemlja imala možda i najdužu pauzu u fudbalu zbog pandemije koronavirusa, povratkom fudbala, vratio se i Spasogol u punom sjaju!

Spasojević je udarna igla Balija, koji nakon nešto slabijeg starta ponovo juri ka vrhu, a sa njegova dva gola Bali je u okviru 18. kola Lige 1 Indonezije savladao Barito Puteru (3:0) i prišao lideru na pet bodova.

-Ove sezone igramo po nekom sistemu ,,toplo-hladno”. Bilo je promjena u ekipi koje su se odrazile na igru tima, jer se pojedine novajlije još adaptiraju. Na kraju prve polusezone vezali smo tri utakmice bez pobjede, ali na prve dvije utakmice u drugom dijelu sezone smo djelovali kompaktno, tako da su stigle pobjede nad Baritom od 3:0 i nad Persibom 1:0. Nadam se da ćemo nastaviti pobjedničkim tempom – rekao je na početku razgovora za Pobjedu Iija Spasojević.

Kako je igrati fudbal nakon tolike pauze?

– Sigurno da nije lako, jer je u Indoneziji bila iznenađujuće duga pauza, skoro godinu i po bez fudbala. Srećom naporno sam trenirao znajući da ćemo kad tad početi i drago mi je da mi se individualni rad i posvećenost u doba pandemije sada vraćaju golovima i dobrim igrama – objašnjava Spasojević.

Fudbalska ikona Indonezije objašnjava i trenutnu situaciju u toj zemlji sa kovidom…

– Situacija je sada pod kontrolom. Naravno, karantin 10 do 14 dana je obavezan pri ulasku u državu i vakcinisalo se skoro 60% stanovništa, što nije mali broj obzirom da država broji preko 270 miliona stanovnika. Još uvijek igramo pred praznim tribinama, ali uskoro se očekuje publika, makar u određenom broju – ističe Ilija.

Početak sezone donio je sjajne stvari. Ilija je sa 14 golova prvi strijelac lige, nedavno je postao i najbolji golgeter Balija u istoriji kluba, jer niko nije prešao granicu od 50 golova.

– Trenutno sam prvi strijelac lige, ali ne opterećujem se time, samo pokusavam da uživam u fudbalu i da dam sve od tebe na svakoj utakmici. Naravno, drago mi je što sam postao najbolji strijelac Bali junajteda u istoriji sa trenutno 53 gola. Međutim još sam gladan novih golova, pobjeda i trofeja iako sam u 35. godini – u svom stilu dodaje sjajni napadač.

Kakve su ambicije Balija ove sezone?

– Mi smo branioci titule i ambicije su i ove godine šampionske. Međutim moram da priznam da je ove sezone konkurencija mnogo jača nego te 2019.godine kad smo podigli trofej. Čak pet ekipa se odvojilo na vrhu sa približnim brojem bodova i vjerovatno će se na šampiona čekati do samog kraja prvenstva – podvukao je Spasojević.

Spasojević je prethodne sezone (prije skoro dvije godine, jer je u Indoneziji bila velika pauza zbog korone) osvojio titulu sa Balijem, koja je za njega bila treća koju je osvojio u Indoneziji – 2015. godine slavio je sa Persibom, 2017. sa Bajangkarom, ali i sedma u karijeri Ilija Spasojević. Tri puta bio je prvak Gruzije sa Dinamom iz Tbilisija, a jednom i Malezije, sa Melaka junajtedom.

Prethodne sezone postigao je 20 golova, bio u idealni tim lige, a izabran je i za najpopularnijeg fudbalera u Indoneziji.

U indoneziji je bilo posljednjih godina fudbalera iz Crne Gore. Ipak, sada je Spasojević jedini predstavnik naše zemlje.

– Žao mi je što nema više igrača iz Crne Gore. Naši fudbaleri su jako talentovani i većina njih je ostavila trag u ovoj ligi. Vladimir Vujović, Miljan Radović, Srđan Lopičić i Balša Božović su imena koja se sa poštovanjem izgovaraju u Indoneziji – rekao je Spasojević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve