Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Spars dočekao povratak Kadije

Kadija je na klupi zamijenio, takođe, Cetinjanina Zorana Kašćelana, koji je prošlog ljeta i preuzeo Sparse, nakon što Kadija nije postigao dogovor o nastavku saradnje sa klubom, koji je, intetesantno, prvi put preuzeo u isto vrijeme prošle godine

Spars je posljednjeg dana 2021. godine na svom sajtu najavio da je ”postignut dogovor sa trenerom koji je napravio najbolji rezultat u istoriji našeg kluba”.

Time je sarajevski košarkaški klub na najbolji način najavio povratak Miodraga Mija Kadije na klupu ekipe koju je poznati i priznati crnogorski trener prošle sezone vodio do finala ABA 2 lige, gdje ih je zaustavio Studentski centar u ”Morači”. Sparsi su poslije velike borbe poraženi u baražu za mjesto u ABA ligi od Splita sa 2-1.

Kadija je na klupi zamijenio, takođe, Cetinjanina Zorana Kašćelana (sporazumni raskid ugovora), koji je prošlog ljeta i preuzeo Sparse, nakon što Kadija nije postigao dogovor o nastavku saradnje sa klubom, koji je, intetesantno, prvi put preuzeo u isto vrijeme prošle godine.

– Sredina, ambijent i klub su mi dobro poznati, i sa te strane neće mi biti potreban period adaptacije. Međutim, ekipa je potpuno nova u odnosu na onu sa kojom sam radio, pa će nam trebati puno rada i truda da nešto napravimo. Sigurno je da bi mi bilo draže da sam ekipu preuzeo od početke sezone, ali u trenerskom poslu ne možeš uvijek da biraš. Ja ću dati maksimum i truditi se da to radi i ekipa, a vidjećemo za šta će to biti dovoljno, kaže Kadija za Pobjedu.

Nakon dolaska Kadije, ekipu je pojačao i srpski krilni centar Marko Tejić, prošle sezone član Studentskog centra, MVP finalne serije plej-ofa ABA 2 lige upravo protiv Sparsa. Tejić, koji je prvi dio sezone proveo u litvanskom Lijetuvosu Ritasu, neće biti i jedino novo ime za nastavak sezone.

Nakon tri ”balona” ABA 2 lige, Sparsi su trenutno na diobi petog mjesta sa još tri tima (među kojima je i Sutjeska), sa skorom od četiri pobjede i tri poraza.

– Cilj je da budemo među osam najboljih u ligaškom dijelu ABA 2 ligi, da igramo taj plej-of, a onda je sve neizvjesno, probaćemo da napadnemo sve. Takođe, cilj je da se plasiramo i u Superligu Bosne i Hercegovine. Probaćemo da igramo dobru košarku, da zabilježimo dobre rezultate, da ponovimo prošlogodišnji rezultat, možda, čak, i nešto više. Znam da će biti teško, ali ako ne vjerujemo u nešto, ne možemo ga ni postići, zaključio je Kadija.

Kadija je u tri navrata vodio Lovćen, U prvom mandatu, koji je trajao punih devet godina, u ligi SR Jugoslavije, sa Lovćenom je stigao do polufinala Kupa, bio je među četiri u prvenstvu. Na Cetinju, u dvorani u kojoj u to vrijeme nije bilo slobodnog mjesta, padali su svi velikani – Partizan, Crvena zvezda (koje je dobijao i u Beogradu), Budućnost. Lovćen je tada igrao i Evropu, Kup ”Radivoja Koraća”…U drugom mandatu sa Lovćenom je igrao finale Balkanske lige. U trećem vodio je Lovćen do sedmog mjesta u ABA 2 ligi.

U karijeri je vodio i Budućnost, Atlas, Igokeu, Strumicu i Feni industriju, i u dva navrata Teodo.

Sa kadetskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je zlatnu medalju na Eurobasketu 2003. godine u Španiji, a bio je i selektor juniorske selekcije SCG (bio je peti na EP 2004. godine) i selektor juniora Crne Gore.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve