Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Španija prvi rival naših “ajkula” na šampionatu u Bukureštu

Naša mlada selekcija je još juče  stigla u glavni grad Ruminije, gdje sjutra igra protiv Španije (12.30), u jednom od tri derbiju na otvaranju šampionata.

U Bukureštu se od sjutra igra Svjetskog prvenstva za vaterpolisti do 20 godina, takmičenje na kojem mlade ajkule brane bronzanu medalju osvojenu prije dvije godine.

Naša mlada selekcija je još juče  stigla u glavni grad Ruminije, gdje sjutra igra protiv Španije (12.30), u jednom od tri derbiju na otvaranju šampionata.

“Uslovi u Bukureštu na prvi pogled su odlični – želimo da ovo prvenstvo počnemo na najbolji mogući način”, poručio je iz Bukurešta kapiten Crne Gore Marko Mršić.

Španija je decenijama u svjetskom vrhu u seniorskoj, a samim tim u mlađim kategorijama i ne bi trebalo da bude nepoznanica za naše igrače, pošto su se već sastajali.

“Igrali smo sa njima i prošle godine, analizirali smo ih i nedavno. Očekujemo čvrst meč, ali i da možemo da pobijedimo – kao i na svim ostalim utakmicama u grupi”, kaže naš centar Jovan Vujović.

Iza izabranika Petra Radanovića su naporne pripreme, ali se kvalitetan rad u pripremnom periodu uvijek isplati, zbog toga se svi u našj selekciji nadaju da bi tako trebalo biti i u mečevima u grupi protiv Španije, Hrvatske i Italije.

“Prije Svjetskog prvenstva imali smo u Beogradu dosta naporan turnir gdje su se igrale po dvije utakmice dnevno i što nas je dosta iscrpilo, ali smo nakon toga precizirali određene stvare koje nisu funkcionisale na tom turniru”, dodao je Mršić.

Šampionat svijeta na kojem učestvuje 20 selekcija, ove godine donosi pomalo čudan sistem, pa će osam najboljih po rangu (među kojima je i Crna Gora) igrati u grupama A i B, dok su ostale selekcije u grupama sa po tri reprezentacije (C, D, E i F).

Crna Gora je u grupi A, a B grupu čine Grčka, Srbija, SAD i Mađarska.

U grupi C nalaze se Kanada, Japan i Južna Afrika, D čine Brazil, Kina i Kazahstan, grupa E je sastavjena od Novog Zelanda, Perua i Rumunije, a u F su Iran, Australija i Argentina.

Po dvije najbolje ekipe iz grupa A i B plasiraće se direktno u četvrtfinale, a trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi iz A i B grupa razigravaće sa timovima iz grupa C, D, E i F za prolaz među osam najboljih.

CRNA GORA NA SP

Subota

12.30h Španija – Crna Gora

Nedjelja

18.30h Crna Gora – Hrvatska

Ponedjeljak

14.00h Italija – Crna Gora

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve