Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Španija osvojila trofej u Podgorici

U uzbudljivom finalu u dvorani „Verde“, ''furija'' je bila bolja od Švedske 34:32, pa je sa sedam pobjeda u isto toliko mečeva, došla do titule prvaka Evrope.

Trijumfom Španije završeno je Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina u Podgorici, na kojem je u proteklih deset dana nastupilo 16 najboljih selekcija kontinenta.

U uzbudljivom finalu u dvorani „Verde“, „furija“ je bila bolja od Švedske 34:32, pa je sa sedam pobjeda u isto toliko mečeva, došla do titule prvaka Evrope. Time je zaokruženo sjajno ljeto za španski rukomet, nakon što je i generacija igrača do 20 godina osvojila zlatnu medalju na prvenstvu Evrope, prošlog mjeseca u Portugalu.

Trofej kapitenu Španije Viktoru Romeru uručio je predsjednik Evropske rukometne federacije Mihael Viderer, koji je u protekla tri dana boravio u glavnom gradu naše države.

Tokom ceremonije proglašenja, medalje su uručivali predsjednik i direktor Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i Emir Bešlija.

Bronzana medalja je pripala Njemačkoj koja je bila bolja od Mađarske 29:22.

Crna Gora je učešće na šampionatu završila na 12. mjestu, što je donijelo ispunjenje cilja – opstanak u A diviziji evropskog rukometa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve