Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Spadafora najavio: Serija A počinje 13. ili 20 juna

Ono što je sigurno utakmice će se igrati bez publike, ali više detalja biće poznato nakon sastanka koji je zakazan za četvrtak

Iz Italije stižu nove informacije u vezi sa datumom nastavka Serije A – tamošnji ministar sporta Vinćenco Spadafora rekao je da bi takmičenje moglo da se nastavi 13. ili 20. juna.

Spadafora, Foto: Calcioefinanza.it

Ono što je sigurno utakmice će se igrati bez publike, ali više detalja biće poznato nakon sastanka koji je zakazan za četvrtak.

“Radimo na dva moguća datuma za nastavak Serije A, 13. ili 20. jun. Stigao je protokol za nastavak sezone i sličan je onome koji smo dogovorili za treninge. U četvrtak ćemo odlučiti kada će se sezona nastaviti”, rekao je Spadafora za Rai TG3.

Prema ranijoj odluci italijanske Vlade, zabranjena su sportska takmičenja do 14. juna, ali odluka bi mogla da se promijeni ako brojke o novim infekcijama i dalje budu u padu.

Postoji zabrinutost da bi zbog zatvorenih stadiona navijači mogli da se okupljaju u kafićima ili da bi mogli da idu u posjete prijateljima koji mogu da gledaju utakmice ako plate prenos.

“U Njemačkoj, Skaj je postigao dogovor o nekoj vrsti prenosa utakmica, tako da bi svakako trebalo razmotriti nešto slično u Italiji kako bi se izbjeglo okupljanje navijača u kafićima”, naveo je ministar sporta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve