Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SP u atletici u Kini odloženo za 2021. godinu

IAAF navodi da njihov zdravstveni tim, koji je u kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, smatra da je širenje virusa i dalje na "zabrinjavajućem nivou"

Svjetsko prvenstvo u atletici u dvorani, koje je trebalo u martu da se održi u kineskom gradu Nanđingu, odloženo je do 2021. godine zbog straha od epidemije koronavirusa, koja vlada u toj zemlji, saopštila je danas Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF).

Foto: Twitter

Asocijacija, koja je posmatrala situaciju u Kini uoči prvenstva, koje je trebalo da se održi od 13. do 15.marta, odlučila je da ga odloži za narednu godinu iz predostrožnosti.

IAAF navodi da njihov zdravstveni tim, koji je u kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, smatra da je širenje virusa i dalje na “zabrinjavajućem nivou” i da niko ne bi trebalo da sprovedi veća okupljanja, koja mogu da budu odložena.

Asocijacija dodaje da je razmatrala da se prvenstvo održi u nekoj drugoj zemlji, ali da je, ipak, odlučila da to ne uradi jer bi širenje virusa izvan Kine moglo da dovede do još jednog odlaganja, prenosi Rojters.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve