Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SP: Dominacija Norvežana, Jansrud osvojio zlato u Svindalovoj oproštajnoj trci

U teškoj situaciji najbolje se snašao Ćetil Jansrud, koji je imao najbolje vrijeme od 1:19.98, dok je Aksel Lund Svindal zaostao za samo dva stota dijela sekunde.

Norveški skijaš Ćetil Jansrud osvojio je zlatnu medalju u spustu na Svjetskom prvenstvu u švedskom Oreu, dok je njegov sunarodnik Aksel Lund Svindal u svojoj posljednjoj trci u karijeri za dvije stotinke ostao bez najsjajnijeg odličja.

Foto: sportklub.rs

Vremenski uslovi danas u Oreu su bili veoma teški, pa su zbog snijega i slabe vidljivosti na stazi bili uključeni reflektori.

U teškoj situaciji najbolje se snašao Ćetil Jansrud, koji je imao najbolje vrijeme od 1:19.98, dok je Aksel Lund Svindal zaostao za samo dva stota dijela sekunde. Bronzanu medalju je osvojio Austrijanac Vinsent Krihmajer, koji je od pobjednika bio sporiji za 33 stotinke.

Četvrti je bio Švajcarac Beat Fojc, peti Austrijanac Matijas Majer, a šesti Italijan Dominik Paris.

Jansrud je poslije dva srebra na svjetskim šampionatima, u kombinaciji i superdžiju, došao do svoje prve zlatne medalje. On je takođe sa 33 godine i 165 dana postao najstariji šampion svijeta u spustu.

Aksel Lund Svindal je bogatu karijeru završio srebrom, svojim drugim sa planetarnih šampionata. Svindal je osim dva srebra na SP osvojio još pet zlatnih medalja, kao i dvije bronze. Slavni Norvežanin je na Olimpijskim igrama osvojio dvije zlatne medalje, srebro i bronzu, dok je u Svjetskom kupu dva puta osvojio veliki Kristalni globus, a devet puta mali.

Sjutra na SP u Oreu je na programu spust u ženskoj konkurenciji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve