Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Solbaken: Dokazalo se koliko je ova grupa zahtjevna

Norvežani su pod pritiskom došli u naš glavni grad, ali su ispunili zacrtano – uzeli su tri boda i povratili šanse za odlazak na Mundijal u Kataru

Selektor fudbalske reprezentacije Norveške Stale Solbaken nije krio zadovoljstvo nakon što je ta selekcija slavila u Podgorici u susretu sa Crnom Gorom.

Norvežani su pod pritiskom došli u naš glavni grad, ali su ispunili zacrtano – uzeli su tri boda i povratili šanse za odlazak na Mundijal u Kataru.

– Znali smo da će biti težak meč, i bio je. Crna Gora je sa šest bodova bila u dobroj situaciji, mi smo morali da idemo na pobjedu. Ostvarili smo je, zadovoljni smo, rekao je Solbaken i nastavio:

– Bili smo bolji u prvom poluvremenu i zaslužili smo da vodimo. Drugi dio je bio drugačiji, protivnik je počeo da igra i odjednom je utakmica postala divlja za nas… Važno je da smo sačuvali prednost i da smo ostvarili ono što smo zacrtali. Bili smo i umorni nakon serije utakmica, dok je Crna Gora u tom smislu bila u boljoj situaciji, jer je protiv Gibraltara mogla da odmori jedan dio važnih igrača.

Norveška, Crna Gora i Holandija nakon tri kola imaju jednak broj bodova, uz minimalan zaostatak za vodećom Turskom. Biće drame do kraja kvalifikacija…

– Biće zanimljivo, dokazalo se koliko je ova grupa zahtjevna, zaključio je Solbaken.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve