Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šola: Imamo strahovito mnogo prostora za napredak

Nakon egal borbe i tijesnog poraza u Morači u četvrtak, naš nacionalni tim je u Sloveniji igrao sasvim solidno do 37. minuta, a onda dozvolio rivalu seriju 9:2 kojom je meč i bio riješen

Crnogorska reprezentacija ima strahovito mnogo prostora za napredak, konstatovao je selektor “lavova” Vlado Šola nakon dvostrukog poraza od Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Nakon egal borbe i tijesnog poraza u Morači u četvrtak, naš nacionalni tim je u Sloveniji igrao sasvim solidno do 37. minuta, a onda dozvolio rivalu seriju 9:2 kojom je meč i bio riješen.

– Odlučilo je to što smo poslije 40 minuta napravili nekoliko tehničkih grešaka, a mnogo nam je nedostajao Nebojša Simić i njegova podrška u tim momentima. Promašili smo mnogo čistih zicera, loše smo igrali i sa igračem više. Vrlo sam zadovoljan angažmanom cijele ekipe, niko nije podbacio u tom smislu, ali neke stvari nijesmo dobro taktički odradili, a imali smo i peh što je njihov golman u jednom momentu počeo da brani sjajno da brani i to je napravilo razliku – kazao je Šola.

,,Lavovi“ su sada na polovičnom učinku u kvalifikacijama (2-2), u aprilu će protiv Kosova i BiH imati šansu da ovjere odlazak na EP, što se ne dovodi u pitanje.

– S obzirom na to da smo u prvom meču sa Slovenijom sami sebe pobijedili, to govori da možemo da se nosimo s ozbiljnim ekipama. Utisak je da imamo strahovito mnogo prostora za napredak, kao i širinu mladih igrača koji su antropometrijski vrlo zanimljivi i moramo ih što više forsirati dok ne sazriju, što bi trebalo da prođu u ovim kvalifikacijama i onda da se spremamo za Evropsko prvenstvo – naveo je Šola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve