Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Sokolice protiv Bosne otvaraju novi ciklus kvalifikacija za SP

Sokolice još čekaju na prve bodove u borbi za veliko takmičenje. Bilo je u minulih desetak godina i teških poraza, bilo je i uzbudljivih mečeva, tijesnih rezultata, često je falilo i malo sreće, ali ono što se nije mijenjalo bio je ogromni entuzijazam i ponos igranja u dresu nacionalnog tima

Fudbalerke Crne Gore danas počinje novi takmičarski ciklus, gostovanjem Bosni i Hercegovini (16) na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

”Sokolice” još čekaju na prve bodove u borbi za veliko takmičenje.

Bilo je u minulih desetak godina i teških poraza, bilo je i uzbudljivih mečeva, tijesnih rezultata, često je falilo i malo sreće, ali ono što se nije mijenjalo bio je ogromni entuzijazam i ponos igranja u dresu nacionalnog tima.

Očit je, takođe, i napredak u igri, pa je cilj u novom ciklusu – da se krene sa nule.

Šanse postoje, jer su rivali u grupi, ako se tako može reći, po mjeri – posebno Bosna i Hercegovina, Malta i Azerbejdžan.

– Optimizam nam daju utakmice koje smo igrali u prošlom ciklusu, na kojima se vidio veliki pomak u igri. To sam i rekao djevojkama prvog dana okupljanja – rekao sam im da vjerujem u njih, da su sve bolje i da mogu. Mislim da smo u posljednje vrijeme napredovali u takmičarskom smislu, odnosno da su djevojke naučile kako da se takmiče i šta znače takmičarske utakmice. To nam je bio problem u prethodnom periodu, kaže selektor Mirko Marić.

– Imale smo donekle i sreće u žrijebu, jer smo izvukle ekipe koje su u istom rangu kao i mi. Na startu igramo protiv Bosne, koju dobro poznajemo, igrale smo dosta prijateljskih utakmica, znamo kako igraju. Pripremale smo se dugo, nadam se da možemo da osvojimo prve bodove, kaže Slađana Bulatović, fudbalerka Rajo Valjekana.

– Znamo dobru selekciju BiH, igrale smo dosta puta prijateljske mečeve i možemo da se nosimo sa njima. Vjerujemo da možemo da napravimo pomak u ovim kvalifikacijama, da naplatimo to što vrijedno radimo i treniramo”, kaže Armisa Kuč, golgeterska bjeloruskog Minska, koja je do juna ove godine blistala upravo u bosansko-hercegovačkom ženskom fudbalu i bila ubjedljivo prvi strijelac šampionata, igrajući za Sarajevo.

Kuč je u velikoj formi u klubu, na prvih sedam mečeva u dresu Minska upisala je 14 golova, uključujući tri na dvije utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, protiv Rozenborga i Seltika.

– Mogu li da obećam gol? Uopšte nije važno ko će da postigne pogodak, samo da mi ostvarimo cilj. A naravno da bih voljela. Dala sam dosta golova ove sezone, nadam se da takvu seriju mogu da nastavim i u dresu reprezentacije, ističe Kuč.

Pored Crne Gore i BiH, u grupi su Rusija, Danska, Azerbejdžan i Malta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve