Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Sokolice gostuju Malti: Sredozemno more krije treće slavlje

Izabranice Mirka Marića pokazale su mnogo dobrih stvari u prethodnim mečevima, u ekipi vlada sjajna atmosfera, a s obzirom da je rival približnog kvaliteta jasno je kakav je cilj

Sve ono što su napravile do sada (dvije pobjede u četiri meča) bilo je za istoriju, a priliku za novi trijumf i dodatnu injekciju samopouzdanja imaju na ostrvu u Sredozemnom moru. Fudbalerke Crne Gore večeras (19h) na Ta Kali stadionu gostuju Malti u petoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranice Mirka Marića pokazale su mnogo dobrih stvari u prethodnim mečevima, u ekipi vlada sjajna atmosfera, a s obzirom da je rival približnog kvaliteta jasno je kakav je cilj.

– Imamo zaista sjajnu atmosferu, djevojke su spremne, vjerujem u njih i očekujem da ćemo odigrati na kvalitetnom nivou. Nadam se da ćemo iskoristiti ovaj period kada smo u nekom zaletu i naravno da očekujem povoljan rezultat, bio je jasan selektor Marić.

”Crvene” dobro poznaju večerašnjeg rivala sa kojim su odigrale dvije prijateljske utakmice ove godine – poraz 1:0 i pobjeda 2:1.

– Sličan meč očekujem i ovog puta. Biće to teško gostovanje za nas, vjerujem da će pitanje pobjednika riješiti inspiracija jedne igračice ili možda bolja koncentracija ekipe u datom momentu Mogu to svesti i na to da će pobijediti ona ekipa koja bude imala bolji dan, ističe Mirko Marić.

Naša selekcija je na Maltu doputovala prije dva dana, a tamo im se iz Španije priključila kapitenka – Slađana Bulatović. Stigla je iz Madrida kako bi izbjegla dodatne komplikacije u korona režimima i potpuno spremna i motivisana čeka peti meč u ovom ciklusu. Pobjede protiv Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana (kojem će naše dame gostovati u utorak), te veoma dobra partija protiv Danske samo su dodatni motiv.

– U meč ulazimo kao favoritkinje, što nije slučajnost, s obzirom na to koliko smo dobro igrale u prethodnim utakmicama i da smo ostvarile dvije pobjede, nema dilemu članica Rajo Valjekana.

Protiv selekcije koja je do sada upisala pobjedu, remi i dva očekuje se trijumf.

– Želimo što bolji rezultat, u dobrom smo momentu, i fizički i psihički, imamo pravo da se nadamo najboljem, poentirala je Slađana Bulatović.

Peti meč u kojem se juri treća pobjeda – fudbalerke Crne Gore silno su motivisane da upišu pobjedu na gostovanju u Sredozemnom moru.

GRUPA E, 5. KOLO

Juče

BiH – Danska 0:3
Azerbejdžan – Rusija 0:4

Danas

19.00h Malta – Crna Gora

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve