Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Sokoli na pripremama: Izostanci su nas poremetili, ali moramo imati veliku bazu

Što zbog povreda, administrativnih razloga i umora, Miodrag Radulović neće moći da računa na mnoge važne igrače, ali svakako test utakmice sa Bosnom i Hercegovinom (2. jun, Sarajevo) i Izraelom (5. jun, Podgorica) biće mu od velike pomoći

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo kao nikada ranije održavaju se po ubrzanom ritmu, pa je svaki slobodan termin za uigravanje nešto o čemu svaki selektor sanja.

A tokom borbi za Mundijal u Kataru samo će jun biti dostupan za test mečeve, čini se idealno za selektora Crne Gore da nakon što je preuzeo ”sokole” konačno ima vremena da uigra ekipu, ali…

Što zbog povreda, administrativnih razloga i umora, Miodrag Radulović neće moći da računa na mnoge važne igrače, ali svakako test utakmice sa Bosnom i Hercegovinom (2. jun, Sarajevo) i Izraelom (5. jun, Podgorica) biće mu od velike pomoći.

– Situacija je takva da sada ne možemo da računamo na desetoricu igrača, tako da nam sve to mijenja koncepciju, istakao je Radulović, pred jučerašnje okupljanje “sokolova”u Podgorici.

Ipak…

– Ne želim da ovo bude nikakav alibi momci koji su tu treba da opravdaju povje renje. Moramo u svakom momentu da imamo veliku bazu i da iz nje crpimo igrače kada stignu kvalifikacije, podvukao je selektor Crne Gore.

Dobra stvar je povratak Marka Vešovića, iza kojeg je (zbog teške povrede) godina bez fudbala.

– Dobar je i spreman, otkrio je Radulović.

– U potrazi je za novim klubom, ali najhitnije je da je povreda prošlost i da možemo da računamo na njega.

Tu su i tri debitanta Dragan Grivić (Sutjeska), Adrijan Rudović (Dečić) i najbolji strijelac letonskog šampionata Stefan Milošević, napadač Rige.

– Neko ko je prvi strijelac šampionata Letonije, našeg protivnika u kvalifikacijama, zaslužuje šansu. Pozvali smo ga, nadam se da će opravdati povjerenje, baš kao i ostala dva debitanta.

BiH i Izrael čini se idealni rivali za provjere.

– Obje selekcije su za respekt imaju igrače koji igraju na top nivou, pa će svakako to biti dobra provjera, zaključio je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve