Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Sokoli čekaju rivale za Ligu nacija: Srbija, BiH, Rumunija, Ukrajina potencijalni rivali

Reprezentacija Crne Gore igraće u Ligi B, drugoj po rangu u Ligi nacija, a žrijeb čeka iz četvrtog šešira, u kojem su još Slovenija, Albanija i Jermenija, saopšteno je iz Fudbalskog saveza naše zemlje

Žrijeb za treće izdanje UEFA Lige nacija održaće se sjutra u Nionu, sa početkom u 18 časova.

Reprezentacija Crne Gore igraće u Ligi B, drugoj po rangu u Ligi nacija, a žrijeb čeka iz četvrtog šešira, u kojem su još Slovenija, Albanija i Jermenija, saopšteno je iz Fudbalskog saveza naše zemlje.

U prvom šeširu nalaze se Ukrajina, Švedska, Bosna i Hercegovina i Island, u drugom Finska, Norveška, Škotska i Rusija, a u trećem Izrael, Rumunija, Srbija i Republika Irska.

Utakmice UEFA Lige nacija igraće se u junu (četiri kola) i septembru (dva kola) naredne godine.

Ligu A čine Francuska, Italija, Belgija, Španija (prvi šešir), Portugal, Holandija, Danska, Njemačka (drugi šešir), Engleska, Poljska, Švajcarska, Hrvatska (treći šešir), Vels, Austrija, Češka i Mađarska (četvrti šešir).

Obzirom da se u martu igra plej-aut Lige nacija, Liga C i Liga D još nijesu u potpunosti kompletirane, zbog mečeva Kazahstan – Moldavija i Kipar – Estonija, u kojima će pobjednik ići u Ligu C.

Za sada, u Ligi C su Turska, Slovačka, Bugarska, Sjeverna Irska (prvi šešir), Grčka, Bjelorusija, Luksemburg, Sjeverna Makedonija (drugi šešir), Litvanija, Gruzija, Azerbejdžan, Kosovo (treći šešir), Kazahstan ili Moldavija, Kipar ili Estonija, Gibraltar, Farska Ostrva (četvrti šešir).

U Ligi D su Kazahstan ili Moldavija, Kipar ili Estonija, Lihtenštajn, Malta (prvi šešir), Letonija, San Marino, Andora (drugi šešir).

RASPORED

Prvi šešir
Ukrajina
Švedska
BiH
Island

Drugi šešir
Finska
Norveška
Škotska
Rusija

Treći šešir
Izrael
Rumunija
Srbija
Republika Irska

Četvrti šešir
Slovenija
CRNA GORA
Albanija
Jermenija

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve