Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Šofranac: U RTCG vlada atmosfera straha, boriću se pravnim putem

Šofranac je demantovao tvrdnje menadžmenta RTCG, iznijete u jučerašnjem saopštenju, u kojem ga optužuju za neizvršavanje radnih obaveza i navode da je, bespotrebno i svojevoljno, prekidao godišnji odmor da bi radio za, kako tvrde, ljetnji program

Poznati sportski komentator Nebojša Šofranac održao je pres konferenciju o njegovom odlasku iz Radio Televizije Crne Gore. On je istakao da menadžment RTCG, polemišući sa njim, svjesno plasira laži i obmane.
Šofranac, Foto: Portalanalitika.me
“Nijesam suspendovan, već mi je onemogućeno da radim i to ljudi treba da znaju. Neću igrati njihovu igru, već ću iscrpiti sve pravne mjere. Boriću se pravnim putem, a onda ću vidjeti da li ostajem ili odlazim sa RTCG”, poručio je sportski komentator Nebojša Šofranac na današnjoj konferenciji za novinare i dodao:
sofranac3
Foto: Portalanalitika.me

“Nijesam mogao da zamislim da ću morati da izvdojim neke ljude koji su mi bili najbolji saradnici godinama. U RTCG vlada atmosfera straha, svako čuva svoju poziciju, a karakteri popuštaju.”

On je demantovao tvrdnje menadžmenta RTCG, iznijete u jučerašnjem saopštenju, u kojem ga optužuju za neizvršavanje radnih obaveza i navode da je, bespotrebno i svojevoljno, prekidao godišnji odmor da bi radio za, kako tvrde, ljetnji program.

sofranac1
Foto: Portalanalitika.me

“Ne radi se ni o kakvo ljetnjem programu, već o sportskom. Suština je u tome da se služe serijom obmana, Natjerati nekog da se žrtvuje cijelo ljeto, prevariti ga za pare, a onda napisati da to nije ni trebalo… Još u martu sam najavio da sam na raspolaganju u drugoj polovini jula, kad krene SP u vaterpolu i plivanju… Što se tiče košarkaške utakmice Brazil – Novi Zeland, nemam što da izmišljam – nijesam znao da sam delegiran da prenosim taj meč, već sam bio predviđen da radim prenos meča Crna Gora – Grčka, kao i za ostale mečeve naše reprezentacije. Kad sam pitao direktora RTCG Slavka Đurđića postoji li primjer da reporter prenosi neki drugi meč kad radi prenos svoje reprezentacije, on mi je rekao da on za takav primjer ne zna, ali da sam ja i ranije pomjerao granice”, naveo je Šofranac.

sofranac4
Foto: Portalanalitika.me

On je istakao da mu najviše smeta licemjerje i paradoksi u saopštenjima menadžmenta RTCG.

“Najteže mi je palo što Đurđiću, s kojim se poznajem veoma dobro još od vremena bombardovanja, ne smeta da potpiše ovakve obmane. Za mene je najveće razočaranje u ljudskoj ravni”, rekao je Šofranac.

On je ponovio da mu je Đurđić u više navrata obećavao da će mu sporni troškovi prevoza, koje je Šofranac sam finansirao i na kraju došao u situaciju da mora da se zaduži, biti nadoknađeni.

“Na kraju mi je rečeno da će mi ti troškovi biti nadoknađeni 30 odsto većom vraijabilom na platu, a ustvari mi je varijabila, i ne samo meni, bila 30 odsto manja nego inače. To je bio nevjerovatan udarac jer ni dug nisam uspio da pokrijem. To je problem, izazvan lažnim obećanjima i maltretiranjem”, kazao je Šofranac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve