Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Slijedi ispit u Petrovcu: Rudar ne odustaje od Evrope

Do kraja lige ostalo je šest kola. Evropski san Rudara i dalje živi, ali da bi se ostvario trebalo bi da se poklope neke stvari

Poraz u prošlom kolu usporio je Rudar na evropskom putu.

Ne samo da su Pljevljaci imali šansu da zadrže četvrto mjesto, koje bi u krajnjem moglo da bude dovoljno za ino scenu, nego su mogli da priđu trećeplasiranom Dečiću na svega dva boda.

Ovako nakon negativnog epiloga protiv Zete (1:0) pod Golubinjom, momci Vuka Bogavca skliznuli su na petu poziciju, na ”minus” dva od Podgorice, dok su od mjesta koje zasigurno vodi u međunarodno takmičenje na pet bodova.

– Rezultat iz prethodne utakmice je nešto što nas boli. Svjesni smo prilike kakvu smo imali, koliko blizu smo mogli da se primaknemo Dečiću, pa i Sutjesci koja je druga. Nijesmo imali svoj dan. Nije išlo, a ni sreća nije bila naš saveznik. Utakmica koja je bila ravnopravna završila se pobjedom Zete nakon što smo postigli autogol. Ostaje žal, rekao je desni bek Željko Tomašević.

Nijedan poraz nije prijatan, ali se ovaj da ispraviti.

Do kraja lige ostalo je šest kola. Evropski san Rudara i dalje živi, ali da bi se ostvario trebalo bi da se poklope neke stvari.

– Nema predaje. Borićemo se dok god postoji šansa da izborimo Evropu. Nadamo se da će Budućnost ili Dečić osvojiti Kup, a tako bi se otvorila mogućnost da i četvrti na tabeli izađe na ino scenu. Vjerujem da ćemo to biti mi, ističe iskusni defanzivac.

Pljevljaci u nedjelju gostuju ”fenjerašu”…

– Gostovanje pod Malim brdom za nas je tradicionalno nezgodno dugi niz godina. Uz to, Petrovac je na začelju i ovo mu je posljednja prilika da ostane u borbi za baraž. Domaćin će uraditi sve da pobijedi. Oni se bore za nešto, a mi za nešto drugo. Kako je pobjeda za njih imperativ, tako je i za nas. Nećemo kalkulisati, već od prvog minuta tražiti način da osvojimo cio plijen”, poručio je Tomašević.

Rudar se cijele sedmice spremao bez šefa sručnog štaba Vuka Bogavca koji je bio na stažiranju u Sarajevu, gdje je pratio stručni rad Željezničara na čijoj klupi odnedavno sjedi legendarni Blaž Slišković.

– Trudili smo se da realizujemo program koji nam je šef ostavio za ovaj mini ciklus. On će danas biti na treningu i vodiće utakmicu u Petrovcu, zaključio je Tomašević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve