Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Slavković: Protiv velikih timova igramo sa prevelikim respektom

Bez obzira na poraz od Budućnosti, SC Derbi je sa skorom 4-6 na dvije pobjede od opasne zone i jedne pobjede od zone plej-ofa

Košarkaši SC Derbija i nijesu mogli sa sigurnošću da računaju da mogu da iznenade Budućnost, u podgoričkom derbiju u ABA ligi.

Poraz od 78:70, s toga, nije neočekivan, ali je trener ”studenata” Andrej Žakelj nakon meča kazao ”da energetski momenat nije bio pravi”, da ekipa nije bila napadački raspoložena, a da je u odbrani bilo premalo ”života” i agresivnosti za ono što je bio dogovor…

– Igrali smo protiv ekipe koja je već godinama u završnicama ABA lige. Bili su oslabljeni neigranjem nekoliko igrača, gdje smo i vidjeli našu šansu da ih iznenadimo. Uvijek je lijepo igrati utakmice sa tako velikim rivalima – kaže za Pobjedu Andrija Slavković, bek SC Derbija, koji je protiv Budućnosti upisao osam poena, sedam skokova i dvije asistencije.

Slično protiv Budućnosti, SC Derbi je odigrao i još ubjedljivije izgubio i meč protiv Crvene zvezde. Ni tada Podgoričani nijesu pokazali sve što znaju.

– Mislim da u utakmicama protiv velikih timova, kao što su Budućnost i Crvena zvezda ulazimo sa prevelikim respektom prema protivnicima, što mnogo otežava igru i ne ide u našu korist, gdje bi energija morala biti na visokom nivou – dodaje Slavković.

Bez obzira na poraz od Budućnosti, SC Derbi je sa skorom 4-6 na dvije pobjede od opasne zone i jedne pobjede od zone plej-ofa.

– Ne mogu da kažem da nismo zadovoljni sa skorom koji imamo. Po mnogima smo, možda, i najprijatnije iznenađenje ABA lige, s obzirom da smo debitanti u ovoj ligi. Međutim, imali smo propuštene velike šanse na nekim utakmicama da taj skor bude još bolji.

SC Derbi u narednom kolu, u subotu, u ”Morači” dočekuje Igokeu, koja ima pobjedu više od podgoričkog tima, i nekoliko odličnih partija ove sezone.

– Igokea ove godine igra zaista sjajnu košarku. Dobili su Zvezdu, namučili su Partizan. Radi se, zaista, o kvalitetnon kolektivu. Mi se već od sljedečeg treninga spremamo za njih i siguran sam da želje i borbe neće nedostajati. Sa takvim pristupom možemo da se nadamo najboljem – zaključio je Slavković, čiji je prosjek u ABA ligi 6,1 poen i 2,7 skokova.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve