Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Slalom: Šifrin osvojla četvrtu zlatnu medalju zaredom

23-godišnja skijašica iz SAD je posle zlatnih medalja u slalomu u Šladmingu 2013, Biver Kriku 2015. i Sankt Moricu 2017. godine slavila i u Oreu. 

Američka skijašica Mikaela Šifrin osvojila je zlatnu medalju u slalomu na Svjetskom prvenstvu u švedskom Oreu, što je njeno četvrto uzastopno najsjajnije planetarno odličje u toj disciplini.

Foto: Teamusa.com

23-godišnja skijašica iz SAD je posle zlatnih medalja u slalomu u Šladmingu 2013, Biver Kriku 2015. i Sankt Moricu 2017. godine slavila i u Oreu.

Amerikanka je postala jedina u istoriji, računajući i mušku konkurenciju, koja je četiri puta uzastopno pobjedila u istoj disciplini na planetarnim šampionatima.

Šifrinova je posle prve vožnje u veoma teškim vremenskim uslovima bila treća u ukupnom plasmanu, ali je zaostatak nadoknadila u drugoj, posle čega je pobijedila u vremenu 1:57.05.

Srebrnu medalju je osvojila Šveđanka Ana Sven-Larson, koja je bila sporija za 58 stotinki. Do bronze je došla Slovakinja Petra Vlhova, koja je imala 1,03 sekunde slabije vreme.

Posle prve vožnje u Oreu najbrža je bila Švajcarkinja Vendi Holdener, ali je potom u drugoj bila veoma loša, pa je na kraju završila tek na 17. poziciji.

Osim četiri zlatne medalje u slalomu, Mikaela Šifrin je u Sankt Moricu pre dve godine bila srebrna u veleslalomu, a ove godine u Oreu bronzana u veleslalomu, a zlatna u superdžiju.

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović je u slalomu u Oreu bila na 28. mjestu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve