Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Skoro tri sata, pet spasenih meč lopti i titula za Lejlu Fernandez

To je druga titula za Lejlu, uz dva poraza u finalima, a Osorio u finalima sad ima skor 1-2, i sada je na 35. mjestu na svijetu

Lejla Eni Fernandez, vicešampionka US opena, odbranila je titulu na turniru u Montereju, pošto je u dramatičnom finalu savladala Mariju Kamilu Osorio Serano sa 6-7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-3).

Kanađanka je spasla čak pet meč lopti, jednu na 4:5 i još četiri na 5:6 u odlučujućem setu, da bi u taj brejku došla do trijumfa za ukupno dva časa i 52 minuta borbe. Poslednju meč loptu Lejla je spasla posle pauze uzrokovane kvarom na osvjetljenju, koja je trajala deset minuta.

To je bio prvi profesionalni duel 19-godišnje Fernandez i 20-godišnje Kamile Osorio, a triput su se prethodno sastajale na juniorskim slemovima, uz dvije pobjede Fernandez.

“Bio je veoma težak meč i fizički i mentalno, pošto je Marija izuzetno nezgodna rivalka koja igra mnogo slajsova, visokih lopti, nepredvidljiva je. Veoma sam srećna što sam uspjela da pronađem rješenja u teškoj situaciji”, kaže Fernandez.

To je druga titula za Lejlu, uz dva poraza u finalima, a Osorio u finalima sad ima skor 1-2, i sada je na 35. mjestu na svijetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve