Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Skijanje: Kroford za stotinku na krovu svijeta

Do najvećeg uspjeha u karjeri, Kroford je stigao zahvaljujući spektakularnoj vožnji u donjem dijelu stazu kada je uspio da nadoknadi zaostatak u odnosu na lideru u tom trenutku Norvežanina Kilde Omota i nadmašio ga za stotinku

Kanađanin Džejms Kroford senzacionalni je pobjednik super-džija na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanji u francuskom Kurševelu.

Do najvećeg uspjeha u karjeri, Kroford je stigao zahvaljujući spektakularnoj vožnji u donjem dijelu stazu kada je uspio da nadoknadi zaostatak u odnosu na lideru u tom trenutku Norvežanina Kilde Omota i nadmašio ga za stotinku!

Kanađaninu je ovo prva pobjeda u karijeri. U Svjetskom kupu je do sada imao samo tri podijuma, ali je uspio da bude najbolji kada je najvažnije.

Kilde je morao da se zadovolji srebrom, dok je bronza sa 26 stotinki minusa završila oko vrata Aleksija Panturoa. Francuzu je ovo drugo odliče na šampionatu svijeta, jer je prije dva dana stigao do trona u kombinaciji.

Na četvrtom i petom mjestu su završili Švajcarci Marko Odermat i Luk Mejar. Veliku šansu je propustio i Marko Švarc na kraju šesti, koji je za pobjednikom kasnio 59 stotinki. Bio je vodeći na posljednjem prolazu, ali greška na pretposljednjoj kapiji ga je možda koštala zlata.

Svjetski šampionat se nastavlja spustom za dame u subotu sa početkom u 11 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve