Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Škerović: Zasad smo kod kuće, još se nijesmo testirale

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore zbog opasnosti od širenja koronavirusa, koja je posebno na sjeveru sve više izražena, prekinula je pripreme, pa su naše dame juče ujutro doputovale u Podgoricu

Tačno 13. dan od početka priprema košarkašice Crne Gore umjesto da uđu u glavnu fazu priprema, stigle su kući!

Škerović, Foto: KSCG

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore zbog opasnosti od širenja koronavirusa, koja je posebno na sjeveru sve više izražena, prekinula je pripreme, pa su naše dame juče ujutro doputovale u Podgoricu.

Za razliku od fudbalera Budućnosti i članova košarkaških muških selekcija, za koje se spekuliše da ima pozitivnih, među članovima ženske reprezentacije niko nema simptome, zbog čega niko, makar za sada, nije ni testiran, ali zbog komplikovane situacije odlučeno je da se obustavi rad.

“Sve djevojke osjećaju se dobro. Niko tokom priprema nije imao nikakve simptome, svi smo zdravi stigli kući. Košarkaški savez Crne Gore sproveo je sve što je bilo u njegovoj moći, zatim u dogovoru sa Institutom za javno zdravlje donio odluku da se obustavi rad. Definitivno je to prava odluka, jer vidimo da je situacija iz dana u dan sve složenija, da je sve više pozitivnih slučajeva, a jasno je da je zdravlje, ipak, na prvom mjestu”, kazala je za Arenu Jelena Škerović, selektorka Crne Gore.

Nacionalno koordinaciono tijelo izdalo je posebne mjere za više crnogorskih gradova na sjeveru, među kojima je i Bijelo Polje, pa nakon što su prekinute pripreme košarkaša, sa radom su stale i naše košarkašice.

“Slijedili smo sva uputstva NKT-a, trenirali pod posebnim mjerama. Sada ćemo takođe poštovati sve što nam bude izrečeno, mada još uvijek nijesmo sigurni da li nas čeka definitivno 14 dana samoizolacije, ali ostaje da se vidi ovih dana. Sigurno da ćemo do tada biti kući i čekati dalja uputstva”, dodala je Škerović.

Naše košarkašice 22. juna otputovale su za Bijelo Polje, gdje su tokom prethodne skoro dvije nedjelje vrijedno trenirale.

“Sve ono što je bilo planirano sproveli smo u djelo. Djevojke su bile zaista motivisane, željne da na svakom treningu pokažu maksimum, a budući da su sezone završene ranije, ovo je bilo za mnoge povratak na teren. Bilo je dosta mlađih igračica i naravno da je šteta što nijesmo mogli da iskoristimo predviđeno vrijeme i da sa njima maksimalno radimo”, rekla je nekadašnja kapitenka, a sada selektorka Crne Gore.

Naše dame u novembru očekuje nastavak kvalifikacija za Eurobasket Crna Gora dočekaće Izrael, ali zbog složene situacije sada je sve u magli.

“Virus definitivno pravi problem ne samo za sport, nego za život uopšte. Vidjećemo što će biti i sa sezonom i sa onim što nas očekuje. Mnogo je pitanja, a sve je u nekoj dilemi, jer niko sa sigurnošću ne zna zbog virusa kako će se stvari odvijati. Sada je najvažnije da budemo odgovorni i da poštujemo sve mjere”, podvukla je Škerović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve