Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Škerović pred meč sa Srbijom: Da popravimo igru i spremimo se za osminu finala

Poslije dva kola šampionata, crvene imaju polovičan učinak

Selektorka Crne Gore Jelena Škerović se nada da će sjutrašnja utakmica protiv Srbije biti odlična priprema za meč osmine finala Eurobasketa, koji naše djevojke čeka dan kasnije.

Poslije dva kola šampionata, crvene imaju polovičan učinak.

– Očekivanja su da popravimo našu igru. Iskoristili smo današnji trening da radimo na greškama koje smo pravile protiv Grčke i protiv Italije. Očekujem da popravimo nivo igre i da se spremamo za ponedjeljak za osminu finala. Svakako moramo sačekati sve utakmice da se završe da saznamo protivnika i ostalo. Protiv Srbije očekujem da se borimo i da ispravimo greške, rekla je Škerović.

Očekuje agresivnu igru Srbije na naše plejmejkere.

– Mi smo danas radili na tome da odgovorimo na pritisak protiv plejmejkera, sjutra ćemo vidjeti da li će nam to pomoći. Ideja je da se i ostali igrači uključe u prenos lopte i da nakon toga nastavljamo akcije i da igra se nastavi iz tog prenosa lopte, dodala je selektorka.

I mlada Bojana Kovačević ističe kvalitete sjutrašnjeg rivala.

– Svjesne smo da je Srbija jedna od boljih ekipa na ovom prvenstvu, a mi ćemo dati sve od sebe, spremamo se za tu utakmicu. Razmišljamo i o meču odluke koji nas čeka u ponedjeljak. Ipak idemo korak po korak, prvo Srbija.”Srbija je takođe ekipa koja igra presing čitav meč, imali smo ovaj trening danas i pokušali da se pripremimo za to. Pokušaćemo da ispravimo te greške protiv Srbije, kako bi nam u ponedjeljak bilo lakše da pobijdeimo tu utakmicu, rekla je Bojana.

Plasman u osminu finala uspjeh je za naš tim.

– Zadovoljni smo, prvi cilj nam je bio da prođemo grupu to smo i uradile. Naravno žao nam je što smo protiv Italije popustili u trećoj četvrtini, ali mislim da smo se borili, dali sve od sebe, tako da mislim da nemamo za čim da žalimo, istakla je Bojana Kovačević.

Crna Gora i Srbija igraće sjutra od 12 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve