Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Škerović: Grupa je zahtjevna, a cilj kristalno jasan

U odnosu na pomenuto ljeto koje je ostalo iza nas, novo lice u timu je Amerikanka Markiša Getling koja će nastojati da adekvatno zamjeni Glori Džonson, a cilj državnog tima je kristalno jasan. Plasman na Evropsko prvenstvo, plasman na šestu uzastopnu smotru najboljih selekcija Starog kontinenta

Ženska košarkaška reprezentacija koja je prošlog ljeta osvojila zlatnu medalju na Igrama malih zemalja, a zatim stigla do osmine finala Evropskog prvenstva počela je pripreme.

Škerović, Foto: FIBA

U odnosu na pomenuto ljeto koje je ostalo iza nas, novo lice u timu je Amerikanka Markiša Getling koja će nastojati da adekvatno zamjeni Glori Džonson, a cilj državnog tima je kristalno jasan. Plasman na Evropsko prvenstvo, plasman na šestu uzastopnu smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Crna Gora je u grupi sa Izraelom i Švedskom, a dvije selekcije će izboriti plasman na šampionat Evrope. Kvalifikacije počinju u četvrtak, Crna Gora je slobodna u prvom kolu, a u drugom gostuje selekciji Švedske koja je na pomenutom Evropskom prvenstvu pobjedila Crnu Goru i bila jedno od najprijatnijih iznenađenja.

“Definitivno čudan sistem. Igramo u nedjelju protiv Švedske, a naredni meč u kvalifikacijama igramo tek u novembru naredne godine. Pitanje je šta će biti, u kojem ćemo sastavu biti, tako da je zaista nezahvalno praviti neke prognoze. Jasno je da nas čeka jaka grupa u kojoj je kiks zabranjen. Ali, naš cilj svakako je plasman na Evropsko prvenstvo”, rekla je Jelena Škerović, selektor Crne Gore.

Kvalifikacije počinju u četvrtak, a u prvom kolu Izrael dočekuje Švedsku, dok u nedelju Crna Gora gostuje Švedskoj.

“Švedska je odmah nakon žrijeba projektovana kao prvi favorit grupe. Ali, ako je teže što smo u grupi sa samo tri tima, onda je dobro što u ovom ciklusu igramo samo jedan meč. Takođe, Švedska igra u četvrtak, imaćemo mogućnost da uradimo bolji skauting, a ujedno se nadam da ćemo biti i spremniji”, naglasila je Jelena Škerović i nastavila:

“Švedska nas je pobjedila na minulom Evropskom prvenstvu. U međuvremenu, Švedska je imenovala novog selektora, a veliko je pitanje da li će igrati njihova najbolja košarkašica Amanda Zahui, jer ove sezone igra u Kini. Poznato je da igračice koje nastupaju u Kini ne mogu da odgovore reprezentativnim obavezama. Nastojaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat na teškom gostovanju. Za razliku od šampionata Evrope, sada većina igračica ima dobru minutažu u klubovima. Ima dosta mlađih igračica, koje su na Igrama malih zemalja pokazale da posjeduju potencijal i nastojaće da se nametnu u periodu koji slijedi. Ponavljam još jednom grupa je zahtevna, ali je cilj plasman na šampionat Evrope”, poručila je Jelena Škerović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve