Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Skandal u najavi: Zeta zbog navodnog rasizma prijavljuje Dabanovića FIFI

Derbi devetog kola Telekom 1. CFL između Budućnosti i Zete prekinut je u 79. minutu kada su gostujući fudbaleri napustili teren izrevoltirani odlukama i ponašanjem sudije Dabanovića koji im je podijelio tri crvena kartona

Fudbalski klub Zeta prijaviće sudiju Nikolu Dabanovića matičnom Savezu i Fifi jer je, kako tvrde, vrijeđao defanzivca ,,vukova“ Denisa Alfonsa Sopa na rasnoj osnovi.

Dabanović, Foto: Pobjeda.me

Derbi devetog kola Telekom 1. CFL između Budućnosti i Zete prekinut je u 79. minutu kada su gostujući fudbaleri napustili teren izrevoltirani odlukama i ponašanjem sudije Dabanovića koji im je podijelio tri crvena kartona.

Niko iz uprave Zete nije se juče zvanično oglašavao, ali nam je nezvanično rečeno da će se obratiti FSCG i Međunarodnoj fudbalskoj federaciji kako bi se ,,slučaj Dabanović“, sudije sa značkom Fife, detaljno i do kraja ispitao.

“Rekao sam sudiji da je pogriješio kada je dosudio penal za Budućnost, uradio sam to najnormalnije, a on me je opsovao. Dobacio mi je: ,,J….te crnac“. Razumio sam ga, dugo sam ovdje, znam jezik. To je čuo i Simović koji je stao u moju zaštitu”, rekao je Sopo poslije meča.

Iskusni Kamerunac, koji je u Crnoj Gori igrao i za Rudar, kazao je i da mu nije prvi put da doživi uvrede zbog boje kože.

“Bilo je toga i ranije, od protivničkih igrača, čak i od sudije. Nikada nijesam reagovao, niti tome pridavao značaja, nijesam pričao o tome. Desi se u žaru borbe, okrenem se i nastavim dalje. Došao sam iz Kameruna da igram ovdje fudbal. Mislim da nijesam zaslužio da mi se sudija tako obrati, pogotovo što ja njemu nijesam rekao ništa ružno”, naveo je Sopo.

Da su u Zeti kivni na Dabanovića najviše zbog navodnog rasizma, a ne toliko zbog tri crvena kartona, potvrdio nam je juče kapiten ,,vukova“ Goran Milojko.

“Bilo je nervoze zbog svega što se desilo, ali napustili smo teren prije svega zbog rasističkog vrijeđanja našeg saigrača. Sopo posjeduje izuzetne igračke i ljudske kvalitete i ima našu punu podršku”, rekao je Milojko.

Zećani, međutim, nijesu napustili igralište odmah nakon što je Dabanović navodno uputio rasističke uvrede Sopu, a Janko Simović dobio crveni karton zbog prigovora sudiji i Budućnost povela golom iz jedanaesterca, već nekoliko minuta kasnije kada je Srđanu Krstoviću pokazan put u svlačionicu zbog udaranja laktom protivničkog igrača.

Krstović je bio treći igrač Zete sa crvenim kartonom jer je u prvom poluvremenu Vasko Kalezić isključen zbog dva žuta.

Sudija Nikola Dabanović je u opštem metežu na terenu, kada su ,,vukovi“ krenuli da napuštaju teren, crvene kartone pokazao i Mijatu i Matiji Lambuliću, koji su bili na klupi.

Organi Fudbalskog saveza Crne Gore odrediće kaznu Zeti zbog napuštanja terena, dok će meč biti registrovan u korist Budućnosti.

“Neću da komentarišem suđenje. Mogla je da bude odlična utakmica. Nadam se da neće biti drastična kazna i da ćemo iz ovoga izaći jači”, prokomentarisao je Milojko.

Ukoliko FK Zeta uspije da dokaže da je Dabanović vrijeđao Sopa na rasnoj osnovi, bio bi to prvorazredni skandal i kraj karijere za ovog internacionalnog arbitra. Kao i velika mrlja na crnogorski klupski fudbal, koji je ionako odavno pao na niske grane – po kvalitetu, konkurentnosti u Evropi, broju gledalaca…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve