Atletiko Madrid je prije tri dana poražen od Juventusa u osmini finala Lige šampiona čime su završili nastup u elitnom takmičenje.

Foto: Express.co.uk

Ipak, to nije glavni problem u madridskom klubu, jer kako piše “As”, u svlačionici “Jorgandžija” su se desile neke veoma ružne stvari.

U glavnim ulogama su crnogorski štoper Stefan Savić i kondicioni trener Oskar “Profa” Ortega.

Za incident se pročulo nakon što je gradom prvo prostrujala informacija da se Savić posle ligačkog obračuna sa Leganesom (1:0) dohvatio sa Dijegom Simeoneom lično, klub je to odmah demantovao, ali se potom saznalo da je samo drugi član stručnog štaba bio u pitanju.

Navodno je “Profa” Ortega zakuvao, nezadovoljan odnosom Atletikovih igrača prema obavezama. U Torinu su, primjera radi, odbili istezanje posle meča. Iskusni trener vjerovatno smatra da je baš zbog toga tim ove sezone pretrpio već 42 povrede zbirno. Protiv Juventusa bar Atletiko i jeste djelovao fizički nedorastao zadatku, ali to je bila samo jedna takva utakmica u moru onih u kojima su “Jorgandžije” gazile rivala. Ni ona protiv Leganesa nije se mnogo razlikovala od uobičajenih, ali posle meča Profa je nervozan…
“Ovaj ne može da stoji”, uputio je Ortega otrovnu strelicu ka Saviću, ne obraćajući se lično našem reprezentativcu.

Možda je baš to posebno naljutilo 28-godišnjeg fudbalera.

“Šta si to rekao za mene? Kaži mi to u lice, pacove!”, urlao je navodno Savić, a nije ga smirilo ni to što je Ortega pokušao da se izvadi tvrdnjom da nije na njega mislio.

“As” tvrdi da je Savić već izgubio kontrolu i da je krenuo da se fizički obračuna sa trenerom, pa čak i da ga udari. Navodno ga je gađao i kopačkom, koja je polupala jedan od televizora u svlačionici. Ostali Atletikovi igrači su razdvojili zavađene strane i potražile šefa struke, koji je bio na konferenciji za novinare. Simeone je potom odveo Savića u kancelariju i smirio ga. Nije međutim, kao što je Savić navodno tražio, zahtijevao od Profe da se izvini za provokaciju.

Dan pred Juventus fizički zahtjevan trening. Kažu da je iscrpio ekipu. Možda i zbog toga je kapiten Dijego Godin posle Juventusa odbrusio Profi: “Ja se ne istežem”. Ostatak ekipe ga je poslušao. Svlačionica više ne vjeruje Ortegi. A Simeone mu je navodno dao previše slobode. Brojka od 42 povrede zaista je previsoka.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve